Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Υπ.Υγείας: Δεν θα δώσει ο ΕΟΠΥΥ τα χρήματα για εξετάσεις που θα πληρώσουν οι ασθενείς στα διαγνωστικά κέντρα! Νέο μπάχαλο


Λάδι στην φωτιά έριξε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός δύο ώρες μετά την απόφαση του συντονιστικού οργάνου των εργαστηριακών γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων να κάνουν μπλόκο στον ΕΟΠΥΥ και να μη δέχονται τα παραπεμπτικά από τους ασφαλισμένους.

Κάτι που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που θα θέλουν να κάνουν εξετάσεις τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να πληρώνουν το 85% της αξίας τους ενώ το 15% που αντιστοιχεί στη συμμετοχή τους δεν θα τα καταβάλουν έπειτα από απόφαση των διαγνωστικών στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής.

Στις περιπτώσεις αυτές οι ασθενείς παίρνουν μετά τις αποδείξεις τις πηγαίνουν στον ΕΟΠΥΥ για να εισπράξουν όλο το ποσό. Διαβάστε ΕΔΩ όλη την απόφαση των διαγνωστικών κέντρων: «Διαγνωστικά Κέντρα: Τέλος οι δωρεάν εξετάσεις με τον ΕΟΠΥΥ!»

Ωστόσο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, είπε μιλώντας στην κρατική ΕΡΤότι δεν προβλέπεται διαδικασία αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους γιατί τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια έχουν συνάψει σύμβαση με τον Οργανισμό.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο κλάδος έχει αρχίσει ήδη να συγκεντρώνει υπογραφές μέσω του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας αλλά και των περισσότερων Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα σε καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Το αδιαχώρητο στα Δημόσια Νοσοκομεία

Έτσι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στα εξωτερικά ιατρεία των δημοσίων Μονάδων και στα Κέντρα Υγείας όπου οι ασφαλισμένοι μπορούν να κάνουν δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις.

Την κατάσταση αυτή προέβλεψε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός γεγονός που θα πλήξει την εικόνα της κυβέρνησης προεκλογικά, και για αυτό το λόγο έσπευσε να ανακοινώσει ότι θα διευκολύνει τις διαδικασίες των επισκέψεων στις δημόσιες μονάδες ώστε οι ασθενείς να κάνουν δωρεάν τις εξετάσεις τους.

9 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά απάντησε ο υπουργός. Εχει και κάποιους νομικούς συμβούλους. Αυτοί που δεν έχουν νομικές γνώσεις ,λένε οτι θέλουν όπως οι εργαστηριακοί γιατροί. Εφ,όσον υπάρχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να εφαρμοσθεί αυτό που γράφει η σύμβαση. Αν καταγγελθεί από τους εργαστηριακούς και πλέον δεν υπάρχει καμία σύμβαση, τότε οι εργαστηριακοί στους πελάτες τους-ασθενείς θα χρεώνουν οτι θέλουν και οι ασθενείς δεν θα δικαιούνται τίποτα από τον ΕΟΠΥΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συριζοβλακα ποτέ δεν υπέγραψε ο Ξανθοκηφηνας η κάποιος προκάτοχος του τις συμβάσεις και πουθενά αυτές δεν λένε για claw back και rebate ! Κατάλαβες ρε κοπυ παστε συριζομπουμπουνα 10.23; Φάτε την σκόνη του Κούλη τώρα!

      Διαγραφή
    2. Εσύ 4:24 και όλοι οι εργαστηριακοί πως εργάζεσθε 8 χρόνια με μη υπογεγραμμένη σύμβαση; Να χαίρεσθε τα συνδικαλιστικά σας όργανα. Πάρτε και κανένα δικηγόρο να σας βοηθήσει ,για να μην λέτε άρες-μάρες. Τώρα θα έλθει ο Κούλης και θα τις υπογράψει,όπως τις θέλετε.

      Διαγραφή
  2. Τόσο το χειρότερο για εσάς στις εκλογες Ξανθοκηφηνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξανθέ σε 3 βδομαδες ουτισυάλλως μαζεύετε τα μπογαλάκια σας,παντού αποδείχθηκατε ανίκανοι, χαρείτε τις διακοπές σας και τον αστακό σας γιατι σύντομα θα ξαναγυρίσετε στην κονσερβα και στο άθλιο ξεροκόμματο της φτωχολογιάς και του χλευασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟ Ν.Δ. ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ REBATE KAI CLOWBACK ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΑΚΟΜΑ. Ε! κ.ΑΔΩΝΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ CLAW BACK ΘΑ ΣΥΜΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΟΠΩΣ ΤΟ REBATE ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ E-DAPY ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΟ.

      Διαγραφή
  5. Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Υπουργό για το δώρο !
    Νέα Δημοκρατία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε Οίκονομου που είσαι??? Είσαι ακόμη εκεί που σε αφήσαμε στη ΝΔ η πηγές αλλου?? Κάνε καμμία δήλωση . ..αλλά ξέχασα σου είπαν μη μιλάς. Αστους να φαγωθούν ε??? Νομίζεις ότι ο φερετζές σου δίνει κύρος ε? Μαύρο στον μαβρογιαλουρο ...γατάκι ε γατάκι πες κάτι για το clowback......ψώνιο α ψώνιο ου να μου χαθείτε όλοι σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή