Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΙΣ 

5/6/2019 

Η πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΙΣ (31/5/2019) με την συμμετοχή, όλων των παρατάξεων (13 παρόντες από τα 15 μέλη), αποδείχτηκε άκρως αποκαλυπτική για τη λειτουργία των συλλογικών μας οργάνων και πως αντιλαμβάνονται κάποιοι τις δημοκρατικές διαδικασίες. 

Οι 6 και για την ιστορία οι 5 παρόντες την 21η Μαϊου, που εδώ και καιρό παίρνουν αποφάσεις, χωρίς να έχουν την νόμιμη απαρτία, απαξίωσαν πλήρως την παρουσία των 8, που έθεσαν θέματα για ψηφοφορία. Προχώρησαν και παραπέρα, κλείνοντας τα μικρόφωνα, για να μη γίνει καταγραφή στα πρακτικά και διώχνοντας το προσωπικό, ώστε να μην υπάρχει σε λειτουργία ούτε το πρωτόκολλο. Η άποψη των 5, ήταν ότι οι 8 δεν έχουν δικαίωμα να καταθέσουν πρόταση και πολύ περισσότερο να μην γίνει ψηφοφορία. 

Οι 8 ψηφίσαμε την πρόταση της ΔΗΠΑΚ: 

-Να ανακληθεί η απόφαση του υπουργού. 

- Να ακυρωθεί η προκλητική εκλογική διαδικασία για τις εκλογές στις 22/6/2019 και οι αποφάσεις που ελήφθησαν στις 17/5/2019. 

-Να οριστεί άμεσα Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ, προκειμένου να ακουστούν εισηγήσεις που να παραθέτουν όλα τα δεδομένα και να ενημερωθούν οι εκλέκτορες προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. 

-Να ανακληθεί η εξουσιοδότηση του δικηγόρου Μ.Μιχαήλ για εκπροσώπηση του υπηρεσιακού ΔΣ του ΠΙΣ στο ΣτΕ. 

Η απόφαση αυτή των 8 είναι απόφαση του ΠΙΣ, όσο και αν οι 5 ή οι 6, δεν το δέχονται. Είναι μια πρόταση που θα ξεμπλοκάρει το σημερινό αδιέξοδο. Είναι η πρόταση, που δεν θα καλύψει τίποτα και κανέναν, αλλά και μια πρόταση δημοκρατίας και αυτοδιαχείρισης. Το Ιατρικό Κίνημα δεν χρειάζεται ούτε προστάτες, ούτε δοτούς, ούτε διαδικασίες αντιδημοκρατικές. 

Συνάδελφοι, ο ΠΙΣ έχει τραυματιστεί ανεπανόρθωτα και με την απόφαση του υπουργού και με τον εμφύλιο πόλεμο στη ΔΗΚΙ, που μαίνεται σκληρός. 

Εν τω μεταξύ λιμνάζουν όλα τα μεγάλα ποβλήματα στην υγεία. Η μετανάστευση νέων επιστημόνων και η γιγάντωση του μεγάλου ιδιωτικού τομέα συνεχίζονται.Οι συμβάσεις με αυτοαπασχολούμενους γιατρούς είναι στον αέρα. Η ποιότητα του δημοσίου συστήματος ολισθαίνει και οι γιατροί δεν έχουν φωνή. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι καλούνται να λάβουν μεγαλύτερο βάρος, από αυτό που θεσμικά μπορούν, για να καλύψουν το κενό του ΠΙΣ. 

Δυστυχώς κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι οι συμμαχίες με το υπουργείο και η εμπλοκή στους ενδοπαραταξιακούς πολέμους, μόνο κακό θα προκαλέσουν στην υγεία, στον ιατρικό συνδικαλισμό και στους ίδιους τους γιατρούς. 

Ο καθείς γράφει τη δική του ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου