Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Συνέντευξη Παύλου Πολάκη στην ΕΡΤ: Κατά τη γνώμη του όλα πηγαίνουν καλά και η κατάσταση βελτιώνεται…

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Ως συνήθως τα κατευθυνόμενα ιδιωτικά κανάλια και sites στοχοποιήθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας επειδή δεν προβάλουν το έργο του στα ΜΜΕ ενώ οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία βλέπουν την ορατή βελτίωση. Το ίδιο και ο συνάδελφος που του έπαιρνε την συνέντευξη που από προσωπική εμπειρία σε δημόσια δομή υγείας είδε να υπάρχει περισσότερο προσωπικό...

Επί της ουσίας ο κ. Παύλος Πολάκης είπε ότι θέλει να προβάλουμε τα παρακάτω:

-Στο "Σισμανόγλειο" υπάρχει επαρκές προσωπικό στα ΤΕΠ.

-Από τον Οκτώβριο του 2015 έχουν αναλάβει εργασία στο ΕΣΥ 18.000 γιατροί και λοιπό προσωπικό και είναι σε εξέλιξη προκηρύξεις για άλλους 6000. Οπότε η κατάσταση από άποψη προσλήψεων και επάρκεια προσωπικού είναι ορατά πια βελτιωμένη στο ΕΣΥ.

-Όταν παρέλαβε η νυν ηγεσία του ΥΥΚΑ, το χρέος του ΕΟΠΥΥ ανερχόταν σε 1,4 δις ευρώ. Τώρα είναι κάτω από 1 εκατ. ευρώ.

-Ο ΕΟΠΥΥ έδωσε στα νοσοκομεία 580 εκατ. το 2017 και 650 εκατ. ευρώ το 2018. Το ποσό αυτό συνεχώς αυξάνεται στην περίοδο διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

-Εκτός από τα ασθενοφόρα της δωρεάς του ΙΣΝ, ολοκληρώθηκε και η προμήθεια άλλων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

-Για να προχωρήσει το θέμα του Ευγενίδειου Νοσοκομείου πρέπει να συμπράξουν τα υπουργεία Υγείας, Παιδείας και το Πανεπιστήμιο. Αλλά εν τω μεταξύ, όσο καθυστερεί αυτή η διαδικασία, απέτρεψαν την χρεοκοπία με χρήματα που έδωσε ο ΕΟΠΥΥ.

-Σε ό,τι αφορά τα ράντζα, πρέπει να προσληφθούν 340 γιατροί που θα στελεχώσουν τα ΤΕΠ και στη συνέχεια θα αλλάξει το σύστημα εφημέρευσης στην Αττική. Αλλά ειδικά στο "Αττικό" υπάρχουν και άλλα προβλήματα τα οποία θα επιλυθούν μετά την ολοκλήρωση των κρίσεων.

-Σε ό,τι αφορά την πώληση του "Ερρίκος Ντυνάν" έχει γίνει μια πολύ καλή πρόταση από το Ίδρυμα Ωνάση με 88 εκατ. ευρώ αλλά καθυστερεί την απόφαση η Τράπεζα Πειραιώς. Αυτό κατά τον κ. Πολάκη οφείλεται σε πιέσεις που δέχεται η τράπεζα από την Αντιπολίτευση ή και άλλες τράπεζες ή και ξένα κέντρα αποφάσεων. Πάντως, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ¨θέλουμε το Ερρίκος Ντυνάν πίσω στο δημόσιο σύστημα υγείας".

1 σχόλιο:

  1. Ναι, ακριβως Πολάκη, όλα βελτιώνονται...Εγω αντιθετως βλεπω μία άθλια χώρα υπό κατάρρευση που ολοι οι νέοι επιστήμονες θέλουν να την εγκαταλείψουν, μια χωρα τριτοκοσμικη στον τομέα της ασφάλειας, μια χωρα που θελουν μόνο να μείνουν οι τεμπέληδες, οι αγράμματοι και κάθε λογής σκυλολόι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή