Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Ανέτοιμα τα νοσοκομεία παρά το άγριο κύμα γρίπης! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι



Απροετοίμαστα φαίνεται ότι είναι τα δημόσια νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα περιστατικά γρίπης που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες.

Η ανησυχία εντείνεται περαιτέρω αφού εν μέσω έξαρσης γρίπης το ΕΣΥ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δραματικά κενά σε ένα από τα πιο ζωτικά τμήματα, σε εκείνο τωνΜονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Διαβάστε ΕΔΩ την Οδύσσεια ενός ελληνικού νοσοκομείου! Δείτε ΦΩΤΟ ντοκουμέντο από το Αττικόν

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στο φως της δημοσιότητας οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥη λίστα αναμονής για ΜΕΘ σήμερα αγγίζει τους 65 ασθενείς ενώ καθημερινά εξυπηρετούνται μόνο 4 – 6 περιστατικά.

Στο σημείο αυτό, οι εργαζόμενοι κρούουν τoν κώδωνα του κινδύνου και διερωτώνται πόσες ανθρώπινες ζωές θα είχαν σωθεί εάν λειτουργούσαν οι 150 κλίνες ΜΕΘ που είναι κλειστές αν και εξοπλισμένες.

Επιδημία ραντζών

Εκτός όμως από τις σοβαρές ελλείψεις σε κρεβάτια εντατικής τις τελευταίες ημέρες, πολλά δημόσια νοσοκομεία πνίγονται από τα ράντζα. Μετά το Αττικόν, το Γενικό Κρατικό Νίκαιας και ο Ευαγγελισμός αποδεικνύεται ότι έχει ράντζα σε μόνιμη βάση.Δείτε ΕΔΩ ΦΩΤΟ: Ξεσηκωμός των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό για τα ράντζα! Τι ζητούν

Πάντως παρά τις καταγγελίες των Εργαζομένων στο ΕΣΥ μέχρι στιγμής το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει δώσει καμία άμεση λύση απλά περιορίζεται σε εξαγγελίες τριών μέτρων που θα περιορίσουν το διαχρονικό αυτό πρόβλημα όπως το έχει χαρακτηρίσει εξάλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου