Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Αυξάνονται οι αγωγές εργαζομένων στο ΕΣΥ για αναδρομικά επιδόματα! Όλες οι πληροφορίες για τις αιτήσεις


Αυξάνονται μέρα με την ημέρα οι αιτήσεις που καταθέτουν εκατοντάδες εργαζόμενοι στο ΕΣΥ που ζητούν μέσω αγωγών την καταβολή αναδρομικών επιδομάτων για δύο χρόνια.

Την κινητοποίηση του κλάδου ξεκίνησε η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, η συνδικαλιστική οργάνωση των νοσηλευτών και πλέον οι αιτήσεις των εργαζομένων έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

Η κίνηση έρχεται ως συνέχεια συνέχεια πλήθους δικαστικών αποφάσεων, που δικαιώνει τους εργαζόμενους οι οποίοι είχαν χάσει τα επιδόματά τους.
Μάλιστα σειρά παίρνουν πια και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία όπου οι εργαζόμενοι συμπλέουν με όλο τον κλάδο και καταθέτουν αντίστοιχες αιτήσεις ώστε να γίνουν οι αγωγές.

Σύμφωνα με τη ενημέρωση του Γιώργου Αβραμίδη προέδρου του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, σε συνέχεια πλήθους δικαστικών αποφάσεων, συντονίζει την κατάθεση ομαδικών αγωγών ανά νοσοκομείο, με στόχο την αναδρομική και νομιμότοκη διεκδίκηση του ποσού των δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ κατ’άτομο, που αντιστοιχεί στα επιδόματα της τελευταίας διετίας, δηλαδή στα επιδόματα του 2017 και 2018».
Ποιοι μπορούν να κάνουν αγωγή για αναδρομικά επιδόματα

Να σημειωθεί ότι στην αγωγή μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι υπάλληλοι των νοσοκομείων, Νοσηλευτές, Βοηθητικό προσωπικό ΔΕ και ΥΕ, Τεχνικοί, Διοικητικοί κτλ. Το ποσόν συμμετοχής κάθε εργαζομένου, σύμφωνα με τον κ.Αβραμίδη, είναι 30€ για το κόστος των δικαστικών εξόδων και μόνον.

Μάλιστα στο Ψυχιατρείο «Δαφνί» όπως ενημερώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν από τους υπαλλήλους, θα υπάρχει εκπρόσωπος στο ΔΙΕΚ του νοσοκομείου, από τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 έως την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, από τις 12.00 το πρωί έως τις 14.00.

Αξιοσημείωτο είναι σύμφωνα με τους εκπροσώπους των νοσηλευτών ότι επί του ποσού που θα επιδικασθεί δεν θα αναζητηθεί ποσοστό ως δικηγορική αμοιβή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου