Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Αμετακίνητοι εργαστηριακοί γιατροί και διαγνωστικά κέντρα για τα λουκέτα από 10 Ιουνίου! Όλοι οι σχεδιασμοί


Αμετακίνητοι εμφανίζονται οι εργαστηριακοί γιατροί και διαγνωστικά κέντρα για την κινητοποίηση του κλάδου που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, αφού οι απαντήσεις που έλαβαν από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ είναι σε θολό τοπίο όπως αναφέρουν. Διαβάστε ΕΔΩ τι ετοιμάζουν: «Διαγνωστικές εξετάσεις τέλος από Δευτέρα 10 Ιουνίου! Λύση της τελευταίας στιγμής αναζητά το υπ.Υγείας»

Μάλιστα όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής, μετά τις συζητήσεις με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ όπου δε βρέθηκαν τουλάχιστον τα 55 εκατ. ευρώ για να διαγραφεί το clawback έστω του Β’ εξαμήνου του 2018 «είναι σαφές ότι δεν αντιμετωπίζονται τα επείγοντα προβλήματα βιωσιμότητας του εργαστηριακού και κλινικοεργαστηριακού τομέα».

Αναφέρουν μάλιστα χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δεν μπόρεσε επί της ουσίας να δεσμευτεί για κάτι συγκεκριμένο, ενώ ταυτόχρονα πρότεινε, ασαφέστατα, να γίνουν ανακατανομές ποσών εντός του υπάρχοντος κλειστού προϋπολογισμού (ΚΑΕ 0671.01) (;!;!;!;!;!), για διαφορετικό επιμερισμό του claw back χωρίς ουσιαστική δέσμευση και σε ένα θολό τοπίο».

Γι αυτό και παραμένουν αμετακίνητοι στις αποφάσεις τους σχετικά με την έναρξη των κινητοποιήσεων μέσω της αποχής από τα καθήκοντά τους από τη Δευτέρα 10/06/2019.
Πονοκέφαλος για το υπουργείο Υγείας

Στο άλλο στρατόπεδο αυτό του υπουργείου Υγείας, επικρατεί έντονος προβληματισμός, καθώς μία πολυήμερη κινητοποίηση των εργαστηριακών γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων εν μέσω προεκλογικής περιόδου, θα βλάψει σοβαρά το προφίλ της κυβέρνησης όπως εκτιμούν.

Από την άλλη όμως θεωρούν ότι μία τέτοια αποχή, δεν μπορεί να διαρκέσει μεγάλο διάστημα καθώς ειδικά τα μικρά εργαστήρια δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος.

Γι αυτό και ευελπιστούν να σπάσει το μέτωπο του κλάδου, σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr.

Προς μετακίνηση κονδυλίων στον ΕΟΠΥΥ

Στο μεταξύ όμως όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr φαίνεται ότι γίνονται κάποιες προσπάθειες της τελευταίας στιγμής να μετακινηθούν κάποια κονδύλια από άλλους κωδικούς του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να ενισχυθεί η δαπάνη για τις διαγνωστικές εξετάσεις.
Προς ώρας δεν είναι ξεκάθαρο εάν μπορεί να επιτευχθεί καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις για τη μετακίνηση κονδυλίων απαιτείται είτε τροπολογία είτε υπουργική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου