Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

ΔΗ.Κ.Ι. - ΕΝΟ.ΣΥ. : Ενημέρωση για ανάκληση της επανάληψης των εκλογών στον ΠΙΣ

ΔΗ.Κ.Ι. - ΕΝΟ.ΣΥ. για τον ΠΙΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 μετά από πρόσκληση του διορισμένου και παράνομα εκλεγμένου ''Προέδρου" Α. Βασιάδη συνεδρίασε το δοτό από τον υπουργό Υγείας ΔΣ του ΠΙΣ με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη (επισυνάπτουμε την πρόσκληση):


Παρόντες ήταν τα 13 από τα 15 μέλη του “υπηρεσιακού” ΔΣ και συνεπώς υπήρχε απαρτία (επισυνάπτουμε τα ονόματα με τις υπογραφές τους).


Κατά τη συζήτηση του πρώτου θέματος (διενέργεια εκλογών στις 22/06/19), διατυπώθηκαν ενστάσεις και ερωτήματα αναφορικά με τη νομιμότητα, τη σκοπιμότητα και τις διαδικασίες διενέργειας των εκλογών.

Συγκεκριμένα: 
1. η προκήρυξή τους από ένα δοτό "υπηρεσιακό" ΔΣ που δεν είχε απαρτία,
2. η επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας με διαφορετικά !! ψηφοδέλτια από αυτά που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες στις 03.03.19 
3. η σκόπιμη παράλειψη διενέργειας γενικής συνέλευσης !! πριν τις αρχαιρεσίες προκειμένου οι συμμετέχοντες συνδυασμοί (παλιοί και νέοι) να καταθέσουν τις προγραμματικές τους θέσεις στους εκλέκτορες. 
4. η πρόκληση για εκλογές πριν την εκδίκαση της προσφυγής (αίτηση αναστολής) κατά της παράνομης και καταχρηστικής απόφασης του Υπουργού Υγείας ενώπιον του ΣτΕ
5. η σκόπιμη κατάθεση αντι-προσφυγής στο ΣτΕ !! από την πλευρά της μειοψηφίας του δοτού "υπηρεσιακού" ΔΣ προκειμένου να μην τελεσφορήσει η αίτηση αναστολής του νόμιμα εκλεγμένου ΔΣ και να παραμείνουν όσο γίνεται περισσότερο στις καρέκλες τους. 
6. η πρωτοφανής και αδιανόητη πραγματοποίηση εκλογών στον ΠΙΣ (ΝΠΔΔ) εν μέσω προεκλογικής περιόδου βουλευτικών εκλογών. 

Στα ως άνω ερωτήματα δεν δόθηκαν πειστικές απαντήσεις από τη μειοψηφία του "δοτού" ΔΣ και από τον παριστάμενο νομικό, με αποτέλεσμα να καταφανεί η γύμνια όλου αυτού του εγχειρήματος. 

Κατόπιν αυτού, κατατέθηκαν συγκλίνουσες προτάσεις για σχέδιο απόφασης από τον εκπρόσωπο της ΔΗΠΑΚ Χ. Παπάζογλου, από την παράταξη ΔΗ.Κ.Ι.- ΕΝΟ.ΣΥ. και από άλλα μέλη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. που συνέτειναν στις ακόλουθες θέσεις :

1. Να ανακληθεί ΑΜΕΣΑ η απόφαση του Υπουργείου

2. Να ακυρωθεί η προκλητική εκλογική διαδικασία για τις εκλογές στις 22/06/19 και οι αποφάσεις που ελήφθησαν στις 17/05/19

3. Να οριστεί άμεσα Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ προκειμένου να ακουστούν εισηγήσεις που να παραθέτουν όλα τα δεδομένα και να ενημερωθούν οι εκλέκτορες με σκοπό να ληφθούν αποφάσεις.

4. Να ανακληθεί η εξουσιοδότηση του δικηγόρου Μ.Μιχαήλ για εκπροσώπηση του υπηρεσιακού ΔΣ του ΠΙΣ στο ΣτΕ

Παρόλο που ο "Προεδρεύων" Α. Βασιάδης αρνήθηκε επίμονα να το θέσει σε ψηφοφορία, κλείνοντας με αυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο τα μικρόφωνα καταγραφής των πρακτικών της συνεδρίασης και προσπαθώντας να φιμώσει τις τοποθετήσεις 8 συμβούλων υπέρ της ψήφισης, η πρόταση αυτή ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΣΕ, λαμβάνοντας 8 (οκτώ) ψήφους σε σύνολο 13 συμβούλων και άρα αποτελεί πλέον επίσημη απόφαση του υπηρεσιακού ΔΣ του ΠΙΣ. (επισυνάπτουμε το κείμενο με τις υπογραφές των 8 μελών).


Η παραπάνω απόφαση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των πρακτικών της συνεδρίασης της 31/05/19, τυχόν παράλειψη της αποτελεί σοβαρό ποινικό και πειθαρχικό αδίκημα. Ως εκ τούτου η όλη διαδικασία των εκλογών είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ / ΕΩΛΗ και το Προεδρείο οφείλει να υλοποιήσει ΑΜΕΣΑ την απόφαση. 

Με την επιφύλαξη της ασκηθείσας αίτησης ακύρωσης μας κατά της παράνομης Υπουργικής Απόφασης στο ΣτΕ, την οποία δεν αποδεχόμαστε επ’ουδενί, εξ ανάγκης ασκούμε το συνδικαλιστικό μας δικαίωμα με σκοπό να ανατραπεί η εκτροπή και η αντιποίηση εξουσίας από τους έξι σφετεριστές της διοίκησης του ΠΙΣ.

2 σχόλια:

  1. Τα φαντάσματα της όπερας αρκετά έχουν προδώσει τους ιατρούς. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ. ΟΙ ΕΞΙ ΝΑ φύγουν και να παραιτηθούν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν γίνουν εκλογές, εμείς οι εκλέκτορες του ΠΙΣ είμαστε έτοιμοι να αφανίσουμε όλους τους καρεκλοκένταυρους ανύπαρκτους τύπους ! Η γερουσία του ΠΙΣ θα πάει σπίτι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή