Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών στους αρχηγούς των κομμάτων



Τις προγραμματικές θέσεις των κομμάτων για την υγεία, ενόψει εκλογών, ζητά η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και ειδικότερα σχετικά με τα κατάργηση των μέτρων rebate και Clawback, των Κλειστών Προϋπολογισμών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., την μείωση του ΦΠΑ και την αύξηση των δαπανών για την υγεία

Η σχετική επιστολή έχει ως εξής : 

Σε λίγες ημέρες θα διεξαχθούν κρίσιμες για τον τόπο Βουλευτικές Εκλογές που θα αναδείξουν την νέα Κυβέρνηση της χώρας για την επόμενη τετραετία.

Εκπροσωπώντας το σύνολο σχεδόν των Ιδιωτικών Κλινικών της χώρας και προκειμένου να ενημερώσουμε υπεύθυνα και έγκυρα τους συναδέλφους μας, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εάν στο Κυβερνητικό πρόγραμμα του Κόμματος σας προβλέπονται:

1. Η κατάργηση των καταστροφικών, ληστρικών μέτρων των rebate και Clawback που οδήγησαν έως σήμερα σε αναστολή λειτουργίας 40 Κλινικές και απειλούν την βιωσιμότητα ΟΛΩΝ των υπολοίπων που λειτουργούν σήμερα.

2. Εάν προβλέπεται η κατάργηση των Κλειστών Προϋπολογισμών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και η αποζημίωση κάθε προσφερόμενης υπηρεσίας που παρέχουμε βάσει των τιμών που η Κυβέρνηση και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έχουν καθορίσει.

Πιστεύουμε ότι ο προϋπολογισμός του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί βάσει των αναγκών αλλά και των επιλογών για ιδιωτική περίθαλψη των ασθενών συμπολιτών μας. Οι ασθενείς μας απευθύνονται σε εμάς διότι εμπιστεύονται τους Ιατρούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε αλλά και τις ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρουμε άμεσα, αποτελεσματικά και αποδοτικά.

3. Εάν σκοπεύετε να αυξήσετε τις δαπάνες για την Υγεια στο 8% του ΑΕΠ από 5% που είναι σήμερα, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

4. Εάν στο πρόγραμμα του Κόμματος προβλέπεται η μείωση του ΦΠΑ στην νοσοκομειακή περίθαλψη από 24% που είναι σήμερα (συντελεστής ειδών πολυτελείας) στο 6% που είναι ενταγμένα τα φάρμακα. Η μείωση αυτή δεν θα δημιουργήσει δημοσιονομικά προβλήματα καθόσον ο προϋπολογισμός του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι ενταγμένος στον προϋπολογισμό της Γενικής Κυβέρνησης. Ακόμη, στα πλαίσια του Ιατρικού Τουρισμου, η παροχή των υπηρεσιών μας προς τους ξένους ασθενείς επιβαρύνεται με Φ.Π.Α. 24%. Όμως με τον Ιατρικό Τουρισμό εισρέει συνάλλαγμα στην χώρα συνδυάζοντας την παροχή τουριστικών υπηρεσιών με την ιατρική. Όμως την ανάπτυξη του δυσκολεύει ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ.

5. Ποιος θα είναι ο ρόλος του Ιδιωτικού τομέα Νοσοκομειακής Περίθαλψης στο Ελληνικό Σύστημα Υγειας.

Πιστεύοντας ότι θα μας απαντήστε άμεσα ώστε η ενημέρωση των συναδέλφων –ψηφοφόρων να είναι έγκυρη, είμαστε στη διάθεση σας για συνάντηση προκειμένου να σας ενημερώσουμε αναλυτικότερα για τα προβλήματα της Υγειας στην χώρα μας και τις λύσεις που προτείνουμε.

Για την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών

Γρηγόρης Σαραφιανος Πρόεδρος ΔΣ

Εκλεγμένο μέλος ΔΣ Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Νοσοκομείων UEHP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου