Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Αιχμές Ξανθού κατά ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση της Υγείας

Συντάκτης: Virus

Επίθεση εξαπέλυσε κατά της ΝΔ και συγκεκριμένα κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την επίσκεψή του στο σύγχρονο Κέντρο Υγείας Πατησίων ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθό.

Αναφερόμενος στο παλιό νοσοκομείο του ΕΣΥ, που βρισκόταν στο ίδιο κτίριο ο υπουργός σχολίασε ότι με «βίαιη και αυταρχική παρέμβαση έκλεισε το 2013, στο πλαίσιο μιας ακραίας πολιτικής συρρίκνωσης που υλοποιήθηκε τα πρώτα μνημονιακά χρόνια».

Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι κατά τη δική του θητεία, αναδιοργανώθηκε «μία δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υψηλού επιπέδου, με ένα πολύ μεγάλο φάσμα υπηρεσιών και ιατρικών ειδικοτήτων, με αναβαθμισμένα εργαστήρια, με σύγχρονο εξοπλισμό και κυρίως με τη δυνατότητα να καλύπτουν δωρεάν τις ανάγκες χιλιάδες χιλιάδων ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής».


Η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πατησίων, σύμφωνα με τον υπουργό «συμβολίζει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη σημαντική παρέμβαση αναστήλωσης του δημόσιου συστήματος υγείας που έχει γίνει τα τελευταία 4 χρόνια».

Πυρά προς την αντιπολίτευση εξαπέλυσε μεταξύ άλλων ο κ. Ξανθός, τονίζοντας η επαναλειτουργία του χώρου «εκφράζει ένα πολιτικό σχέδιο το οποίο προφανώς είναι ανταγωνιστικό με την ιδέα που έχει διατυπώσει το τελευταίο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης και άλλοι του νεοφιλελεύθερου τρόπου σκέψης, ότι δεν χρειάζεται να επενδύουμε στις δημόσιες δομές, ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αγοράζουμε υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα και να δίνουμε ζωτικό χώρο εντός του ΕΣΥ σε ιδιωτικές εταιρείες για να αναπτύξουν υποδομές και υπηρεσίες από τις οποίες προφανώς θα προσδοκούν κερδοφορία, που συνεπάγεται τη μετακύλυση ενός μέρους του κόστους στον πολίτη, μεγαλύτερες ανισότητες, αποκλεισμό των οικονομικά αδυνάτων και των ανασφάλιστων δηλαδή ένα σχέδιο συρρίκνωσης και εγκατάλειψης της δημόσιας περίθαλψης».

Καταλήγοντας, ο υπουργός επεσήμανε ότι «οι πολίτες θα πρέπει να ξέρουν πολύ καλά και να θυμηθούν, ποιοι οδήγησαν στην εγκατάλειψη στην αποδιοργάνωση και στο κλείσιμο δημόσιων δομών και ποιοι μέσα στην κρίση και παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς κατάφεραν να τις ξαναστήσουν στα πόδια τους».

1 σχόλιο:

  1. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΜΥ. ΟΙ ΤΟΜΥ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή