Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Εικόνες εξαθλίωσης στα νοσοκομεία της Βενεζουέλας του Μαδούρο



Δείτε τις εικόνες που κατέγραψαν δημοσιογράφοι μετά από αυτοψία στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας.

protothema.gr

Την θλιβερή πραγματικότητα που έχει προκαλέσει στη Βενεζουέλα το καθεστώς Μαδούρο αποτυπώνουν εικόνες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Καράκας που δείχνει άλλους ασθενείς να βρίσκονται στο πάτωμα, άλλους να περιμένουν σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο για να τους δει ένας γιατρός και αρκετές από τις εγκαταστάσεις να είναι σε άθλια κατάσταση.

Τις εικόνες κατέγραψαν δημοσιογράφοι από το Caraota Digital που έκαναν αυτοψία στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας.

Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο είπαν στους δημοσιογράφους ότι οι συνθήκες είναι απάνθρωπες και πιθανότατα δεν θα αλλάξουν το προσεχές διάστημα εκτός και αν φτάσει σύντομα περισσότερη διεθνής βοήθεια.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Ιανουαρίου τρεις ασθενείς έχασαν τη ζώη τους στο νοσοκομείο λόγω της διακοπής ρεύματος σε συνδυασμό με την ανυπόφορη υγρασία που δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί λόγω της αδυναμίας να λειτουργήσουν τα κλιματιστικά.

Οι δημοσιογράφοι περιέγραψαν και μια τρομακτική δυσωδία από τις τουαλέτες που έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα προκαλώντας την έντονη παρουσία μυγών και άλλων εντόμων.

«Διώχνω τις μύγες με τα χέρια μου και προσπαθώ να κάνω θαύματα για τους ασθενείς γιατί δεν έχουμε να τίποτα με το οποίο να τους σερβίρουμε φαγητό» δηλώνει μια εργαζόμενη στο νοσοκομείο.

Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί επίσης η προμήθεια φαρμάκων με τα νοσοκομεία να βασίζονται μόνο στις δωρέες ιδιωτών με τους ειδικούς να περιγράφουν τη δυσκολία του να αποφασίσουν οι γιατροί ποιος ασθενής θα πάρει ποιο φάρμακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου