Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Έκτακτη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας είχαν σήμερα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης και το Συντονιστικό όργανο των ιδιωτικών Ενώσεων ΠΦΥ για τις κρίσιμες εξελίξεις στον κλάδο

Συνάντηση ΙΣΑ-Συντονιστικού με τον εκπρόσωπο του τομέα Υγείας του ΚΙΝ.ΑΛ.

Έκτακτη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είχαν σήμερα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης και το Συντονιστικό όργανο των ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, παρουσία της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, για τις κρίσιμες εξελίξεις στον κλάδο.

Ο Υπουργός Υγείας Α. Ξανθός και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, ενημερώθηκαν για τις καταστροφικές συνέπειες που έχει το clawback και το rebate στη βιωσιμότητα των πολυιατρείων και των εργαστηρίων .Όπως τόνισαν ο πρόεδρος του ΙΣΑ και οι εκπρόσωποι των Φορέων ,κόκκινη γραμμή για τον κλάδο, αποτελεί να μη χρεωθεί το clawback του δεύτερου εξαμήνου 2018 ,γιατί σε αντίθετη περίπτωση τα εργαστήρια οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επεσήμανε ότι πράγματι το clawback και το rebate αποτελούν σοβαρή οικονομική επιβάρυνση για τους παρόχους και εξέφρασε την πρόθεσή της να βρεθεί μία λύση ωστόσο επεσήμανε ότι λόγω των δημοσιονομικών περιορισμών τα περιθώρια είναι στενά. Παράλληλα πρότεινε τη σύσταση Ομάδας Εργασίας, με τη συμμετοχή του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ Β. Πλαγιανάκο και Π. Γεωργακόπουλο, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες να αναπροσαρμοστούν τα κονδύλια του ΕΟΠΥΥ, και να βρεθεί ένας τρόπος δικαιότερης κατανομής τους clawback, μέχρι την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ,ο Α’ Αντιπρόεδρος Φ. Πατσουράκος, το μέλος του Δ.Σ. Α. Χατζής και οι εκπρόσωποι του συντονιστικού οργάνου, είχαν συνάντηση στα γραφεία του ΙΣΑ, με τον υπεύθυνο του Τομέα Υγείας του ΚΙΝ.ΑΛ. Σωτήρη Ζώτο, τον οποίον ενημέρωσαν για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιωτικοί Φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ο Τομεάρχης Υγείας του ΚΙΝ.ΑΛ. εξέφρασε την άποψη ότι η πολιτική που ακολουθείται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι αποτυχημένη και καταστροφική και μετακυλίει το κόστος της περίθαλψης των ασφαλισμένων στους παρόχους.

Ειδικότερα στις συναντήσεις παρίστατο οι κάτωθι:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ(ΠΟΣΚΕ)

Φ. ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ (ΠΑΣΙΔΙΚ)

Γ.ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔ.ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ(ΠΟΣΙΠΥ)

Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΩΝ

Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ

Π. ΝΤΟΥΝΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

6 σχόλια:

  1. ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΜΕ 320 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσείς κυρία Αννα που είσασταν? και τι γνώμη έχετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσείς κυρία Αννα τι γνώμη έχετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤHN ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΝΟΣ ΤΟΣΟ ΔΙΟΓΚΟΜΕΝΟΥ CLOW BACK ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΤΟΣ; ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ακριβώς σημαίνει δικαιότερη κατανομή του claw back ανακατανομή του μεταξύ μας και μια τέτοια αποδοχή να μας βάλει να τσακωθούμε ? Το Claw back είναι ένα άδικο ισοπεδωτικό μέτρο που αδικεί το σύνολο των παρόχων και ευνοεί όσους διακινούν πλαστά παραπεμπτικά. Οσο ο προϋπολογισμός παραμένει χαμηλός και ελλειμματικός ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Μαθαίνω ότι υπάρχει το κονδύλι των οδοντιατρικών πράξεων που μένει αδρανές αφού ο ΕΟΠΥΥ δεν παρέχει οδοντιατρική κάλυψη γιατί δεν χρησιμοποιείται να καλύψει τα εργαστηριακά ? Μια τέτοια τροποποίηση του προϋπολογισμού θα ήταν ανακούφιση για όλους Τέλος να θυμίσω ότι το 12 και το 13 δεν υπήρξε υπέρβαση του προϋπολογισμού και δεν υπήρχαν και οι ασφαλιστικές τιμές Γιατί δεν το ξαναβλέπουμε με μικρή διόρθωση ενδεχομένως των rebate που είχαν συμφωνηθεί τότε ? Η μόνη αποδεκτή λύση θα πρέπει να είναι η κατάργηση του claw back

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πλαστά παραπεμτικά που διακνούνται , θα μείνουν ως έχουν;;. Αντί λοιπόν να βρεθεί τρόπος να εξαλειφθούν ,αντί να σκεφτεί κάποιος τι πρέπει να γίνει με τα πλαστά και τα ζητούμενα χωρίς να χρειάζονται, ζητάτε αυξηση κονδυλίων. Οσο θα αυξάνεται το κονδύλι,τόσο θα γίνεται και προκλητή ζήτηση. Θα πρέπει να γίνει έλεγχος και στους κλινικούς,να σκέπτονται τι χρειάζεται.

      Διαγραφή