Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Στάση εργασίας από τις 10:00 οι γιατροί - συγκέντρωση έξω από το υπουργείο 27/11/2015 - ΒΗΜΑ



ΤΟ ΒΗΜΑ
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιατροί και οι λοιποί εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας, με κορύφωση μία 24ωρη πανυγειονομική απεργία στις 2 Δεκεμβρίου. 

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με απόφαση του γενικού συμβουλίου, καλεί τους γιατρούς των Πρωτοβάθμιων Εθνικών Δικτύων Υγείας-Κέντρων Υγείας (ΠΕΔΥ – ΚΥ), σε πανελλαδική στάση εργασίας την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, από τις 10πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου και συνάντηση – παράσταση στο υπουργείο Υγείας και τον υπουργό στη 1μμ. Ζητούν την οικοδόμηση του δημόσιου, δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων και θα ανακουφίζει τα νοσοκομεία από το βάρος των υπηρεσιών ΠΦΥ. 

Η ΟΕΝΓΕ θεωρεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση ως μοναδική εργασιακή σχέση των γιατρών που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας. 

Επιπλέον ζητούν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών, τη διαμόρφωση άμεσα χάρτη υγείας με καταγραφή κυρίως των υγειονομικών αναγκών και όχι μόνο των δομών. 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν επίσης, στήριξη του συστήματος υγείας με στοχευμένες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού, εφοδιασμό των νοσοκομείων με νοσοκομειακό υλικό, και επαναφορά της μισθοδοσίας στα ίδια τα νοσοκομεία.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν όλες οι δομές του ΕΣΥ, στις 2 Δεκεμβρίου, καθώς η ΟΕΝΓΕ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία, με αιτήματα τις προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ, την επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και τη θεμελίωση συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της ΟΕΝΓΕ για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου - και η Ομοσπονδία κηρύσσει στάση εργασίας στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας όλης της χώρας από τις 11πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου, διεκδικώντας “τη θετική έκβαση της προσφυγής , κατ’ αναλογία προς τις προσφυγές δικαστικών και ενστόλων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου