Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Δήλωση των γιατρών Κέντρων Υγείας του Ν. Αχαίας προς την 6η ΥΠΕ Κέντρα Υγείας Ακράτας, Ερυμάνθειας, Κάτω Αχαίας, Χαλανδρίτσας

ΑΠ 49.2015 Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

24/11/2015

Δήλωση των γιατρών Κέντρων Υγείας του Ν. Αχαίας προς την 6η ΥΠΕ
Κέντρα Υγείας Ακράτας, Ερυμάνθειας, Κάτω Αχαίας, Χαλανδρίτσας

Προς
την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ

Κοινοποίηση:
Επιστημονικούς Συντονιστές Δ/ντές Κέντρων Υγείας

Η παρατεταμένη καθυστέρηση πληρωμής των εφημεριών με ταυτόχρονη περικοπή τους που φτάνει έως 30% μας οδηγούν σε δεινή θέση. Η εφημερία των Κέντρων υγείας σήμερα γίνεται χάρη στην αυταπάρνηση μας ώστε να παραμείνουν ανοιχτά με ασφάλεια για τους ασθενείς και για μας τους ίδιους. Συχνά, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, σε αντίξοες συνθήκες χωρίς υλικά και εξοπλισμό.

Μέχρι τώρα εισπράξαμε από εσάς μόνο υποσχέσεις παραμένοντας απλήρωτοι για τις ήδη από μήνες πραγματοποιηθείσες και προεγκεκριμένες εφημερίες μας. Ενώ το 2015 τελειώνει δεν γνωρίζουμε αν και πότε και πόση τελικά θα είναι η αποζημίωση των εφημεριών μας όταν και αν αυτή θα καταβληθεί ! Δεν έχουμε από εσάς και δεν γνωρίζουμε κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής τους εκτός της προθέσεως σας να αποζημιωθεί με περικοπές πάνω από 30% το δεύτερο τρίμηνο του 2015 στις 27/11/2015.

Αντίθετα η προτροπή σας για δικαστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων εφημεριών που εσείς ήδη είχατε προ-εγκρίνει και η σύνδεση του μέλλοντος των Κέντρων Υγείας που εργαζόμαστε και των εφημεριών μας σ ΄αυτά με βάση τις οικονομικές περικοπές μας δημιουργεί επιφυλάξεις για τις προθέσεις σας.

Σας καλούμε να ορίσετε άμεσα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων οφειλών στο σύνολό τους (συμπεριλαμβανομένης της παράνομης περικοπής του 30% που μας έχει επιβληθεί) και να πάρετε σαφείς δεσμεύσεις αν τα κέντρα υγείας θα συνεχίσουν να εφημερεύουν με ασφάλεια τόσο για τους ασθενείς όσο και για μας τους ίδιους και ότι θα αμειβόμαστε για την εργασία μας κανονικά και στο ακέραιο όπως προβλέπεται σχετικά.

Διαφορετικά αναλαμβάνεται ακέραια την ευθύνη καθώς εμείς αρνούμαστε από την 1η Δεκεμβρίου 2015 να περιληφθούμε στις λίστες εφημέρευσης του Κέντρου Υγείας και να υπαχθούμε σ΄ ένα ιδιότυπο καθεστώς απλήρωτης εργασίας που μας επιβάλετε εκμεταλλευόμενοι τον ευαίσθητο χώρο της υγείας.

Καλούμε τους επιστημονικά υπεύθυνους συντονιστές Δ/ντες των Κέντρων Υγείας να μην καταθέσουν προγράμματα εφημέρευσης που να περιλαμβάνουν τα ονόματά μας και να προτρέπουν σε απλήρωτη και ανασφαλή εργασία επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματός μας.

Οι υπογεγραμμένοι γιατροί

Ακολουθούν 47 υπογραφές που αποτελούν το σύνολο των γιατρών που εφημερεύουν στα ΚΥ εξαιρουμένων των επιστημονικά υπευθύνων Δ/ντών.

Το ΚΥ Κλειτορίας, εκτός του επιστημονικά υπεύθυνου Δ/ντή, έχει μόνο αγροτικούς γιατρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου