Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

“Βεντέτα” της 6ης ΥΠΕ με γιατρούς ΕΟΠΥΥ που έχουν δικαιωθεί δικαστικά για το ιδιωτικό τους ιατρείο



Για ευθεία παραβίαση δικαστικών αποφάσεων, κάνει λόγο η Ομοσπονδία των γιατρών, καλώντας τα αρμόδια υπουργεία να πάρουν θέση.

IATRONET.GR

Σε αντιπαράθεση βρίσκονται πρώην γιατροί του ΕΟΠΥΥ και η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Δυτικής Ελλάδας.

Με έγγραφό του, το οποίο παρατίθεται ολόκληρο πιο κάτω, ο διοικητής της ΥΠΕ ζητεί από τους εν λόγω γιατρούς να του καταθέσουν έως τις 4 Δεκεμβρίου βεβαίωση διακοπής λειτουργίας του ιδιωτικού τους ιατρείου.

Σημειώνεται ότι 1.100 γιατροί σε όλη τη χώρα είχαν προσφύγει δικαστικά το 2014, όταν τους είχε ζητηθεί να επιλέξουν μεταξύ του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) και του ιδιωτικού τους ιατρείου.

Κατόρθωσαν να εκδοθούν υπέρ τους ασφαλιστικά μέτρα, σύμφωνα με τα οποία είχαν δικαίωμα να διατηρούν παράλληλα με το ΠΕΔΥ και ιδιωτικό ιατρείο και σε αντίθετη περίπτωση, η πολιτεία θα πρέπει να τους αποζημιώνει ημερησίως με 300 ευρώ.

Για ευθεία παραβίαση των δικαστικών αποφάσεων κάνει λόγο η Ομοσπονδία υγειονομικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ).

Ποινή

Η εκτελεστική της γραμματεία συνεδρίασε την Πέμπτη για το θέμα και διαπίστωσε ότι ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ που υπογράφει το ανωτέρω έγγραφο παραβιάζει ευθέως τις αποφάσεις των ασφαλιστικών μέτρων που προστατεύουν τους γιατρούς και απειλούν ποινή 300 ευρώ για κάθε γιατρό και κάθε μέρα παράβασής τους.

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, παρά ταύτα και ενώ είναι υποχρεωμένος να αποδέχεται την εργασία των ιατρών χωρίς διακοπή του ελευθερίου επαγγέλματός τους, όπως διέταξε το δικαστήριο, εκείνος απειλεί ότι θα περάσει τους εργαζόμενους από πειθαρχικό γιατί άσκησαν το δικαίωμά τους να προσφύγουν στα δικαστήρια!

“Εάν το κράτος φέρεται έτσι στους εργαζόμενους - και μάλιστα σε εκείνους που έχουν δικαιωθεί από τα δικαστήρια – τότε, ποιο είναι το εργασιακό μέλλον στη χώρα μας;”, αναρωτιέται το προεδρείο της ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ.

Δικαιώματα

Το θέμα – σημειώνει – ξεπερνά ήδη κατά πολύ το χώρο της Υγείας και γίνεται ευρύτερο, αφορώντας πλέον τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στη χώρα μας.

Καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ,καθώς και τον αρμόδιο για τις εργασιακές σχέσεις υπουργό Εργασίας, να λάβουν αμέσως θέση.

Η Ομοσπονδία επιφυλάσσεται για κάθε νομική ενέργεια που θα περιφρουρήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Δ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

15 σχόλια:

  1. ΣΥΓΝΩΜΗ , ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ? ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΤΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΙΚΑ-ΕΟΠΠΥ, ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.
    ΥΓ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ. ΟΠΟΙΟΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ. ΤΟ '' ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΟΥ '' ΑΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω μαζί σας 1000% όπως και το σύνολο των ασθενών...

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστά συνάδελφε !!! ... κακώς το μήνυμα σου είναι ανώνυμο.

      Διαγραφή
    3. ΠΡΩΤΟΝ, Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΧΑΡΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕ ΓΕΜΑΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΕ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΣΕ ΤΙΣ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. ΟΥΤΕ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ!

      Διαγραφή
    4. ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

      Διαγραφή
  2. προσωπικα ειμαι ιδιωτης αμιγως. σας συγχαιρω εσας που κλεισατε το ιατρειο κ μεινατε παα.
    μετα λυπης ομως μαθαινω πως στο ωραριο του πεδυ γινεται νταραβερι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά, τι σύστημα υγείας θέλετε κύριοι συνάδελφοι;;; Αυτό που θα είναι πλήρως και αποκλειστικής απασχόλησης,η όπως ήταν πριν;_;;;Όλοι εσείς οι συνδικαλιστες, των συμβηβασμενων ηγεσίας(ΠΑΣΟΚ,Ν.Δ,)νόμιζατε ότι θα "βολευτείτε "στις νέες "ταξεις πραγμάτων".... Κατά πώς φαίνεται σας πήρε και σας σήκωσε!!! Ξεκαθάριστε την θέση σας: θέλετε σύστημα πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, δημόσιο δωρεάν,για τον λαό ???Αλλιώς παραιτήθητε
    Τέρμα οι μεσογειακές καταστάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως ηταν πριν κ Συναδελφε,ακριβως!
      Το πληρους και αποκλειστικης ειναι στα λογια!
      Σε λιγο ερχονται τα μπλοκακια και στα νοσοκομεια1
      Οι πανεπιστημιακοι και στρατιωτικοι τι σου λενε εσενα που κοπτεσε!! τι ειναι αραγε!

      Διαγραφή
    2. Όπως ήταν πριν??? Τίποτα τελικά δεν διδάσκεστε εσείς οι γιατροί του ΙΚΑ τελικά....Το προηγούμενο σύστημα έχει καταδικαστεί από την συντριπτική πλειοψηφία και των γιατρών και των ασθενών...Έχει πεθάνει στην συνείδηση της κοινωνίας για λόγους που όλοι γνωρίζουμε...

      Διαγραφή
  4. Το Νόμιμον και το Ηθικόν.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προτεινω να μην αντιδικουμε μεταξυ μας!
    Οταν ο κ Αδωνις στην εκπομπη της Νανας πριν 3 μηνες ειπε με στομφο οτι απελυσε 5.500 γιατρους για να παρει τη δοση! ( τον 3ο του 2014!)
    και κατοπιν ο κ Κατρουγκαλος δηλωσε οτι συμπαθει τους γιατρους αλλα ο νομος του δεν ειναι γι αυτους!
    αλλα για ολους τους αλλους(ΕΡΤ-πανεπιστημια-σχολ φυλακες κλπ-ΕΠΑΝΟΔΟΣ..) τι εμεινε..
    Ο κ Μπασκοζος,ο κ Προβατας και ο κ Ψυχαρης ,,που ολιο απο το ΙΚΑ δεν υποστηριζουν το ΙΚΑ..
    Οι λυσεις θα ειναι αλλα ΤΖΟΥΖΕΠΕ ΚΑΡΟΝΕ, δηλ για εμας- χωρις ΕΜΑΣ .
    Που ειναι οι ειδικοι και υπευθυνοι! τι περιμενουν! τις δικες σε 5 χρονια η την απαξιωση μας και την αντιδικια μας που απ οτι φαινεται εχουν καταφερει εως τωρα!. Ας ενωθουμε ως ιατροι και συναδελφοι,επι τελους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι γιατροί του ΙΚΑ δεν απολύθηκαν.. Σταματείστε αυτή την καραμέλα... Οι γιατροί του ΙΚΑ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ποια από τις δυο θέσεις (ΙΚΑ ή Ιδιωτικό ιατρείο με σύμβαση ΕΟΠΥΥ ήθελαν...)...

      Διαγραφή
    2. ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ?
      20 ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ ΝΑ ΤΗΡΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ ΤΟΝ '' ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ '' ΠΟΥ '' ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ '' ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

      Διαγραφή
  6. δενγίνεται να μην αντιδικούμε μεταξύ μας όταν υπάρχουν ομάδες με συμφέροντα. Πολύ σωστά έθιξε ο συνάδελφος τους πανεπιστημιακούς και τους στρατιωτικούς που με τον τρόπο τους υποβαθμίζουν οι μεν τα πανεπιστήμια και οι δε τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή