Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πώληση των ΜΗΣΥΦΑ σε σούπερ-μάρκετ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πώληση των ΜΗΣΥΦΑ σε σούπερ-μάρκετ

HEALTH VIEW.GR 
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την είσοδο των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) σε καταστήματα λιανικής και σούπερ μάρκετ. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε στο Euroworking Group (EWG) της Πέμπτης να υλοποιήσει μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 13 σετ προαπαιτούμενων μέτρων –στα οποία περιλαμβάνεται και το άνοιγμα της αγοράς των ΜΗΣΥΦΑ - ώστε να αποδεσμευτεί η υποδόση του 1 δισ. ευρώ. 
Σύμφωνα μάλιστα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα, τα νέα μέτρα θα πρέπει να έχουν θεσμοθετηθεί πριν από τις 18 Δεκεμβρίου. Πιο αναλυτικά, στη δεύτερη λίστα προαπαιτουμένων για το χώρο της υγείας περιλαμβάνονται: 
  •  Η έκδοση υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή του clawback στα νοσοκομεία και άλλης υπουργικής απόφασης για την προς τα κάτω αναθεώρηση των τιμών των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, ώστε να ευθυγραμμιστούν οι δαπάνες στα επίπεδα του clawback. 
  • Η υιοθέτηση 10 επιπλέον συστάσεων του ΟΟΣΑ, στο πλαίσιο της δεύτερης εργαλειοθήκης, που αφορά τα ΜΗΣΥΦΑ και συγκεκριμένα τα σημεία διάθεσής τους. 

Ανεξάρτητα από τις παραπάνω παρεμβάσεις, η νομοθεσία προβλέπει απελευθέρωση των τιμών των ΜΗΣΥΦΑ από τις αρχές του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου