Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ο ΙΣΑ ζητά την άμεση έκδοση ΦΕΚ για την παράταση των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ


Δημοσιεύθηκε 23 Νοέμβριος 2015

Προς τον Υπουργό Υγείας
κ. Ανδρέα Ξανθό
Κοιν: Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Αθήνα, 23/11/2015

Θέμα: Ο ΙΣΑ ζητά την άμεση έκδοση ΦΕΚ για την παράταση των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ

Κύριε Υπουργέ,

Όπως σας είναι γνωστό έχει δοθεί παράταση στις συμβάσεις των ιατρών και πολυϊατρείων με τον ΕΟΠΥΥ έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Πλην όμως ουδεμία σχετική διάταξη είχε δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, με αποτέλεσμα να υφίσταται ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμός για τη νομιμότητα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τους ιατρούς και το ενδεχόμενο μη κάλυψης της αμοιβής αυτών από τον οργανισμό.

Πρέπει λοιπόν άμεσα να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ, διότι θα υπάρξει ξανά πρόβλημα με την αποπληρωμή των δαπανών του ΕΟΠΥΥ.Τέλος οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ανά τακτά χρονικά διαστήματα υπενθυμίζει στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία την ανάγκη για την έκδοση ΦΕΚ και όλο αυτό το ζήτημα δημιουργείται, διότι δεν υπάρχει πρόθεση από την εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να επιλυθεί το ζήτημα μόνιμα, και η μόνη λύση θα ήταν το άνοιγμα των συμβάσεων για όλους τους ιατρούς, με συλλογικές συμβάσεις υπό την αιγίδα του ΠΙΣ, όπως έχει ειπωθεί πολλάκις.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας για την επίλυση του ζητήματος.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

9 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανοιξτε τον εοπυυ για ολους τους νεους ιατρους αμεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι παρακαλατε να ανοιξει ο ΕΟΠΥΥ? Για να ικετευετε αργοτερα να σας δωσοπυν 5-6 ευρω/ασθενη? Τα χρηματα που διαθετει ο οργανισμος συγκεκριμενα, οποτε αν ανοιξουν σε ολους τις συμβασεις (κατι που εννοειται πολεμουν οι ηδη συμβασιουχοι του ΕΟΠΥΥ) η ιδια πιτα θα μοιραστει σε περισσοτερους...τα 10 ευρω μικτα θα γινουν 6-7 μικτα και στο τελος θα παιρνουμε κανα 3ευρω στο χερι!!! Γι αυτο ικετευετε??? Καλυτερα να πουλαμε βρωμικα εξω απο γηπεδα....ΝΤΡΟΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε, ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να ανοίξει για όλους ή για κανένα ώστε να υπάρχουν ίσοι όροι για όλους τους ιδιώτες ιατρούς. Οι περισσότεροι ασθενείς λόγω οικονομικών δυσκολιών προτιμούν τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ και έτσι οι νέοι συνάδελφοι που ανοίγουμε ιατρείο βαράμε μύγες και τα έξοδα τρέχουν... Άλλωστε, όταν είσαι νέος ιατρός θέλεις κυρίως να μπει κόσμος στο ιατρείο και να σε γνωρίσει, και χωρίς ΕΟΠΥΥ ούτε αυτό έχεις!!!

      Διαγραφή
    2. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΕΧΩ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!

      Διαγραφή
  4. Υπάρχουν σκέψεις στο υπυργείο για κατάργηση των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες γιατρούς από το νέο έτος. Έχουν εκτιμήσει ότι κόβοντας τις ήδη υπάρχουσες συμβάσεις εξοικονομούν χρήματα για τη στελέχωση του ΠΕΔΥ με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, που μάλιστα θα φτάνει σε ορισμένα κέντρα και για ολοήμερη λειτουργία! Αν γίνει κάτι τέτοιο, που μάλλον θα γίνει, οι ανωτέρω συζητήσεις περιττεύουν! Έτσι όλοι οι ιδιώτες θα είμαστε ευχαριστημένοι! Ή μήπως δυσαρεστημένοι;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθένας ότι του κατέβει λέει.. τουλάχιστον μην τα γράφετε ................με τι χρήματα θα γίνει η στελέχωση και μάλιστα και για ολοημερη λειτουργία? με τα χρήματα που δείνει τωρα ο ΕΟΠΥΥ?? ας γελάσω!....που θα βρει το κράτος μεγαλύτερα κοροιδα να βάζουν από ντην τσέπη τους λεφτά για την ΠΦΥ !!.....

      Διαγραφή
  5. Οτι θα ανοιξει σε ολους τους ιατρους είναι σιγουρο! Αλλα με κλειστο προυπολογισμο, ητοι 1000 δρχ στην γειτονια, ειτε 1 γιατρος και 10 επισκεψεις, ειτε 10 ιατροι και 1000 επισκεψεις. Τα λεφτα είναι ΦΙΞ. Δλδ...εκανες 200 επισκεψεις σε μια γειτονια 10.000 ευρω με 1000 επισκεψεις ισον 2000 ευρω! εκανες 2000 επισκεψεις στις 10.000 ισον παλι 2000. Περαστε κοσμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή