Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Δείτε την απόφαση της ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Υγείας για τις ελλείψεις φαρμάκων στο ΕΣΥ

Από Βασίλη Βενιζέλο - ygeia360.gr

Με την στρατηγική του... "βλέποντας και κάνοντας" θα αντιμετωπίσει το υπουργείο Υγείας τα διευρυνόμενα φαινόμενα των ελλείψεων φαρμάκων στα φαρμακεία σειράς νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας.

Σε ευρεία σύσκεψη για το θέμα, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου στο υπουργείο Υγείας, αποφασίσθηκε ότι, με ευθύνη των επτά Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της χώρας, θα εκταμιεύεται ένα μικρό χρηματικό ποσό για κάθε νοσοκομείο του ΕΣΥ της χώρας του οποίου το φαρμακείο θα ξεμένει από φάρμακα.

Η στρατηγική της αντιμετώπισης του προβλήματος δεν θα είναι η έκτακτη χρηματοδότηση όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας, προκειμένου να προμηθευθούν γενικευμένα φάρμακα για τα φαρμακεία τους, αλλά η επιλεκτική παρέμβαση για όσα νοσοκομεία εμφανίζουν το εν λόγω πρόβλημα ως κατεπείγον.

Η αρχή έγινε ήδη με το νοοσκομείο της Αθήνας "Λαϊκό", το οποίο έλαβε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 270.000 ευρώ και θα ακολουθήσουν άμεσα ανάλογες παρεμβάσεις για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης "ΑΧΕΠΑ" και το ειδικό νοσοκομείο της Αθήνας "Ανδρέας Συγγρός", αλλά και για το νοοσκομείο της Αθήνας "Ευαγγελισμός", του οποίου τα αποθέματα σε φάρμακα εξαντλούνται σε λίγες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου