Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Δελτίο τύπου ΠΑΣΙ-ΠΑΑ ΠΕΔΥ

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Υ)» 

Αποφ. ΕΔ: 538/2014 


Αθήνα, 29/11/2015 
Αρ. Πρωτ.: 39/2015 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ως εδώ!

1)Στο με Αρ. Πρωτ. 99/15-11-2015 έγγραφο ο ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ ζητά «την κατάργηση του Ν.4238/14», αδιαφορώντας πρακτικά και παρά την επί του αντιθέτου φρασεολογία του, για την τύχη των γιατρών οδοντίατρων, που έκλεισαν τα ιατρεία τους και επέλεξαν να υπηρετήσουν τη δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. 

Προειδοποιούμε ότι θα μας βρουν απέναντι με τον πιο δυναμικό τρόπο! Όλοι εμείς, που το πράξαμε είχαμε κόστος για την επιλογή μας αυτή αλλά συνεχίζουμε να υπηρετούμε πιστά το ΠΕΔΥ. Κάναμε μια επιλογή για να ζήσουμε και όχι για να πλουτίσουμε. Ο νόμος ισχύει για όλους και οι συνδικαλιστικές παρεμβάσεις δεν μπορούν να ματαιώσουν την εφαρμογή του. Συνεχίζουμε δε, να συνεργαζόμαστε με την πολιτική ηγεσία για τη βελτίωση του Νόμου και την άρση των αδικιών όσον αφορά μισθολογικά και θέματα πλήρους εξομοίωσής μας με τους συναδέλφους του ΕΣΥ. 

2)Στο με Αρ. Πρωτ . 89/06-11-2015 έγγραφο της ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ, σε σχέση με την ανάκληση των ασφαλιστικών, αναφέρουν: « Οι Διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ οφείλουν άμεσα και δημόσια να αποδοκιμάσουν την στάση των συνηγόρων με ενημέρωση του δικαστηρίου. Να παραιτηθούν από το αίτημα ανάκλησης των ασφαλιστικών μέτρων. Σε περίπτωση που δεν το πράξουν άμεσα, καλούνται να παραιτηθούν οι ίδιοι..» και στο με Αρ. Πρωτ. 91/10-11-2015 εγκαλούνται «για την απαράδεκτη ενέργεια των Διοικητών της 3ης και 4ης ΥΠΕ» να εφαρμόσουν το Νόμο. Στηρίζουμε πλήρως τους Διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ κκ. Κύρκο και Πλωμαρίτη για την ενέργειά τους αυτή και είναι απορίας άξιον, πως υπήρξε πολιτική παρέμβαση στη διοικητική λειτουργία των νομικών υπηρεσιών των συγκεκριμένων ΥΠΕ. 

Κατανοούμε τον τακτικισμό της Ομοσπονδίας και τις παρεμβάσεις της ,όπως αυτή ισχυρίζεται, αλλά επισημαίνουμε ότι ηθικά και πολιτικά έωλες πρακτικές, που χρησιμοποιούν νομικά τερτίπια τελικά δεν ευδοκιμούν! Ούτε οι ανοικτές πόρτες θα σας δείχνουν, συνάδελφοι της Ομοσπονδίας, πια ανοχή όσο πιέζετε προς άγνωστη και προφανώς λανθασμένη κατεύθυνση. 

3) Στηρίζουμε πλήρως τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και την από 22/11/2015 δήλωσή του «για εφαρμογή σχετικής απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου ΥΠΕ (ΚΕΣΥΠΕ), η οποία ελήφθη, μάλιστα, με την προτροπή του ιδίου του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού» και την αίτηση ανακλήσεως ασφαλιστικών μέτρων για ιατρούς –οδοντίατρους, που έχουν κριθεί σε θέσεις Ιατρών ΕΣΥ και διατηρούν παράλληλα ιατρείο.

4)Στη με Αρ. Πρωτ.84/29-10-2015 επιστολή της ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ προς τον Πρωθυπουργό ζητά ανερυθρίαστα η Ομοσπονδία «ένταξη σε προσωποπαγείς θέσεις πλήρους και μη αποκλειστικής απασχόλησης για όσους γιατρούς εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις», δηλαδή προνομιακή μεταχείριση για 1000 περίπου γιατρούς, προκειμένου να διατηρήσουν και έμμισθη θέση στο ΠΕΔΥ και ιατρείο με προσωποπαγείς θέσεις. 

Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση του ΠΑΣΙΠΑΑ ΠΕΔΥ ότι η μόνη εργασιακή σχέση στο ΠΕΔΥ είναι η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση και ότι ο χρόνος, που έχει μεσολαβήσει από το Μάρτιο του 2014 είναι πλέον αρκετός για όποιον χρειαζόταν «μεταβατικό διάστημα» να αποφασίσει αν θα διατηρήσει ιατρείο ή θα ενταχθεί στο ΠΕΔΥ ως Ιατρός- Οδοντίατρος Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης. 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΣΙΠΑΑ ΠΕΔΥ.

Ο Πρόεδρος 

Παπαλέτσος Ιωάννης 

Η Γενική Γραμματέας 

Δανδάλη Ροδάνθη 

10 σχόλια:

  1. ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ! ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΙ ΜΕ 3 ΚΑΙ 60 ΤΟ ΜΗΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΑΡΧΕΣ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ 500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Γ' ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΣΙ-ΠΑΑ ΠΕΔΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗ ΑΔΩΝΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον Άδωνη εσείς τον βοηθήσατε να εφαρμόσει το σχέδιο διάλυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας Κοι τού ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ καί δήθεν ΠΕΔΥ.
    Αφού τού επιτρέψατε να αποδυναμώσει τις Μονάδες Υγείας με τις συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς(κάνοντας μάλιστα καί χαρούλες,δεδομένου ότι πολλοί από εσάς δούλευαν στον ΕΟΠΥΥ καί ταυτόχρονα είχαν σύμβαση μαζί του ως ιδιώτες),εν συνεχεία με τις ατελείωτες απεργίες δώσατε το τελικό κτύπημα.Πού ακούστηκε ξανά Εργοδότης να θέλει να κλείσει την επιχείρηση καί να απολύσει τούς εργαζόμενους καί αυτοί να απεργούν καί μάλιστα επ'αόριστον.
    Τώρα βλέποντας ότι κινδυνεύετε να μείνετε εκτός συστήματος προσπαθείτε είτε να το ακυρώσετε
    καί να επανέλθουμε στο παλιό,πράγμα αδύνατον,λόγω ΤΡΟΙΚΑ,είτε να το διαλύσετε εντελώς,μιας πού εσείς διατηρήσατε τα ιατρεία σας,αδιαφορώντας φυσικά γιά το τι θα απογίνουν οι συναδελφοι σας πού τα έκλεισαν.
    Ύστερα από όλα αυτά μιλάτε γιά ''διαίρει καί βασίλευε'',έχετε δε το θράσος να μας αποκαλείτε συναδέλφους καί μάλιστα συνεργούς τού Άδωνη.
    Τουλάχιστον ΝΤΡΟΠΗ σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετική η αν ανακοίνωση του ΠΑΣΙΠΑΑ ΠΕΔΥ. Είμαστε στο πλευρό του συλλόγου κ του διοικητή της 6 ης ΥΠΕ. Σεβόμαστε τη δουλειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ 1200 Ε ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΓΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΜΗΝ ΜΠΕΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΙΣΩΣ ΠΕΡΝΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠ ΟΤΙ ΒΓΑΖΑΤΕ ΠΡΙΝ .ΠΑΨΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ ! ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟΙ . ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. ΣΤΗΝ 2 ΥΠΕ ΟΙ ΠΑΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ 1800-2100 Ε ΚΑΘΑΡΑ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΕΩΣ ΙΚΑ.

      Διαγραφή
    2. Πίστεψε με ''συνάδελφε'',σε λίγο τα 1200euro θα σού φαίνεται ιλιγγιώδες ποσό.Όσο γιά τα ιατρεία καί όσοι μείνουν σ'αυτά είναι πραγματικά γιά λύπηση,αφού θα ρίχνουν κουτουλιές στούς τοίχους των άδειων ιατρείων λόγω απόγνωσης,αφού κάπου κοντά στό ιατρείο τους θα έχει ανοίξει Μονάδα Υγείας Ιδιωτική Π.Φ.Υ. με γιατρους αμειβόμενους με 400-500 Ε,καί από τον ίδιο θα έχει αφαιρεθή η ηλεκτρονική συνταγογράφιση,δεδομένου ότι θα κριθεί από τον ΕΟΠΥΥ ως ακατάλληλος γιά να παρέχει τέτοιες υπηρεσίες.
      Εκτός αν είσαι τυχερός καί σε πάρουν σε κάποια τέτοια ιδιωτική Μονάδα καί φυσικά χωρίς συγκεκριμμένο ωράριο με την υπέρογκη αμοιβή των 400-500Ε.
      Θα συνηστούσα να πάψεις να στηρίζεις τούς συνδικαλιστές πού έσκαψαν τον λάκκο όλων μας συνεργαζόμενοι τόσο με τον ΆΔΩΝΗ όσο καί με κάθε κυβέρνηση καί φυσικά με την σημερινή.
      ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ!!!

      Διαγραφή
  6. ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ 3 ΥΠΕ Ο ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΗ ΔΗΛΩΣ ΕΛΕΓΕ --ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΑΦΟΥ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ----ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΓΙΝΕ Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ .ΠΟΣΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο εμφύλιος ξεκίνησε με δική σας υπαιτιότητα "συνάδελφοι"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μη τα θέλετε όλα δικά σας "συνάδελφοι" της Ομοσπονδόας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή