Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Απροσπέλαστη η Αριστοτέλους για 48 ώρες – Με προσωπικό ασφαλείας οι δημόσιες δομές Υγείας & Πρόνοιας

- Virus.com.gr

Απεργιακό «κλοιό» διαρκείας «στήνουν» οι γιατροί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στην Υγεία.

Σε πανελλαδική συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Υγείας, καλεί την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΟΕΔΗΝ). Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία, τόσο με θεσμικά όσο και με οικονομικά αιτήματα για τον κλάδο, όπως η αξιολόγηση, οι απλήρωτες εφημερίες, τα ιδιωτικά συνεργεία, η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, η υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ. Η κινητοποίηση καλύπτει τους εργαζόμενους στις Προνοιακές Δομές του Δημοσίου καθώς και στο ΕΚΑΒ.

Στο μεταξύ, τη μετάθεση της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που είχε προκηρύξει την ίδια ημέρα, για την επομένη, αποφάσισε ομόφωνα η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΟΕΝΓΕ), έπειτα από την ανακοίνωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 3 Δεκεμβρίου. Ενώνοντας τη «φωνή» τους με τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, οι γιατροί των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας διεκδικούν: προσλήψεις στο ΕΣΥ, επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και θεμελίωση Συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας. Ταυτόχρονα, διεκδικούν ένα βιώσιμο και δίκαιο Ασφαλιστικό σύστημα που θα διασφαλίζει την αλληλεγγύη των γενεών.

Στις 3 Δεκεμβρίου, πάντως, συμμετέχει και η ΠΟΕΔΗΝ η οποία καλεί τα μέλη της σε προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Αριστοτέλους. Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Προνοιακές Δομές και στο ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα διεκδικούν: επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση σε ΕΣΥ-Πρόνοια-ΕΚΑΒ, καθολική και δωρεάν πρόσβαση σε Υγεία-Πρόνοια, ένταξη στα ΒΑΕ, εκδίωξη των εργολάβων από τα νοσοκομεία, πληρωμή όλων των δεδουλευμένων χωρίς περικοπές, κατάργηση όλων των μνημονίων, ανάκτηση απωλειών.

Την ίδια ώρα, σε ισχύ παραμένει η απόφαση της ΟΕΝΓΕ για πανελλαδική στάση εργασίας την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου (11πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου), με αίτημα την αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου όπως συνέβη με τους δικαστικούς και τους ένστολους. Ανήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας θα εκδικάσει σχετική προσφυγή της Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου