Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΥΥΚΑ: Χρηματισμός στο Θριάσιο

Γραφείο Τύπου Υπουργείου Υγείας

Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2015

Σήμερα το πρωί, στο Θριάσιο Νοσοκομείο συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, γιατρός- μαιευτήρας ο οποίος χρηματίστηκε με το ποσό των 600 ευρώ για φυσιολογικό τοκετό.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου προχωρά σε αναστολή των καθηκόντων του εν λόγω γιατρού- όπως προβλέπεται από το Νόμο- ενώ παράλληλα δρομολογούνται οι διαδικασίες για την άμεση παραπομπή της υπόθεσης στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Το φαινόμενο του χρηματισμού στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας είναι γνωστό πρόβλημα και αποτελεί μια από τις σοβαρότερες παθογένειες του συστήματος από την οποία πρέπει να απαλλαγούμε. Προς αυτή την κατεύθυνση και με στόχο την ενθάρρυνση των πολιτών να καταγγέλλουν τέτοιου είδους φαινόμενα, το υπουργείο Υγείας έχει ενσωματώσει στο Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή, διάταξη που προβλέπει τη σύσταση ειδικού γραφείου προστασίας δικαιωμάτων ληπτών υπηρεσιών υγείας. Τα γραφεία αυτά θα λειτουργούν σε κάθε νοσοκομείο της χώρας και θα έχουν ως αρμοδιότητα- μεταξύ άλλων- τη συλλογή και τη διεκπεραίωση καταγγελιών για φαινόμενα διαφθοράς στο σύστημα υγείας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι αποφασισμένη να επιδείξει μηδενική ανοχή και να δώσει σκληρή μάχη για τη διασφάλιση της προστασίας της δημόσιας περίθαλψης και της αξιοπρεπούς φροντίδας των ασθενών. Πρέπει να μπει τέλος στη διαιώνιση των φαινομένων διαφθοράς και σε αυτό είμαστε σίγουροι ότι θα συστρατευθούν όλες οι έντιμες δυνάμεις του ΕΣΥ έτσι ώστε να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων δομών και παράλληλα η ηθικοποίηση, η σταθεροποίηση και η αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας της χώρας.

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΩΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΨΙΧΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ, ΚΑΝΕΝΑ BONUS ΑΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΙΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΓΙΔΑ ΣΤΗ ΜΑΣΧΑΛΗ (ΦΑΚΕΛΑΚΙ). ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΝ Η ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ. ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΕΞΩ ΕΝΩ ΤΟ ΕΣΥ ΓΕΡΑΣΕ ΠΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή