Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Απεργιακός “πυρετός” στην Υγεία

 - Virus.com.gr

Λήξη της «περιόδου χάριτος» για τη νέα ηγεσία στο υπουργείο Υγείας «σφύριξε» η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η οποία στο τελευταίο της Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε σειρά κινητοποιήσεων αρχής γενομένης από τηνΠαρασκευή 27 Νοέμβρη.

Από τις 10 το πρωί και μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας, η ΟΕΝΓΕ καλεί τους γιατρούς στις Μονάδες του ΠΕΔΥ και στα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας σε στάση εργασίας και παραστάσεις διαμαρτυρίας στις έδρες των ΥΠΕ. Στην Αθήνα, οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας.

Βασικά αιτήματα αποτελούν η οικοδόμηση ενός δημόσιου και δωρεάν συστήματος ΠΦΥ με γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, η αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών, η διαμόρφωση χάρτη υγείας με καταγραφή δομών και υγειονομικών αναγκών, οι προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, καθώς και η επαναφορά στα νοσοκομεία αναφοράς της μισθοδοσίας και του εφοδιασμού σε υλικό.

Οι γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους στις 2 Δεκέμβρη, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία, με αιτήματα: προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ, επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας, θεμελίωση συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Ένας ακόμη «σταθμός» είναι η στάση εργασίας στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας, την Παρασκευή 4 Δεκέμβρη, από τις 11πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου. Την ημέρα εκείνη εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της ΟΕΝΓΕ για την αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου, κατ’ αναλογία προς τις προσφυγές δικαστικών και ενστόλων.

1 σχόλιο: