Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Στη Βουλή οι σωρευμένες οφειλές στους εργαζόμενους των Κέντρων Υγείας

- Virus.com.gr

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας για άπειρες εφημερίες, νυχτερινά, αργίες και Κυριακές που έχουν δουλέψει. Ενδεικτικό είναι πως στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, έχει πληρωθεί μόνο το ά τρίμηνο του 2015 κι αυτό με περικοπές σε ποσοστό μέχρι και 30%. Την ίδια ώρα, εκκρεμεί η πληρωμή των εφημεριών για το 2012 και 2013, λόγω ανεπαρκών πιστώσεων.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

“Αποτελεί πρόκληση να οφείλονται δεδουλευμένα σε εκατοντάδες εργαζόμενους, την ίδια στιγμή που οι επιχειρηματικοί όμιλοι απολαμβάνουν πλήθος φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την απαλλαγή μεγάλων επιχειρήσεων από εισφορές στους Δήμους καθώς ακόμα και από πρόστιμα για φοροδιαφυγή”, τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Λαμπρούλης. Παράλληλα, ζητάει να μάθει τι μέτρα προτίθενται να λάβουν οι αρμόδιοι υπουργοί ώστε: 1) να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εργαζόμενους των ΚΥ, 2) να πληρώνονται όλες οι πραγματοποιηθείσες εφημερίες και η πρόσθετη αποζημίωση για νυχτερινά, αργίες και Κυριακές χωρίς περικοπές και καθυστερήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου