Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Πότε θα εξοφληθούν γιατροί, κλινικές, διαγνωστικά από τον ΕΟΠΥΥ! Τι απαίτησαν οι Ευρωπαίοι

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου
Health Report.gr

Τα χρήματα του παρελθόντος που τους χρωστά ο ΕΟΠΥΥ ίσως δουν οι ιδιώτες πάροχοι.

Με την ελπίδα ότι τα 7 δις ευρώ που θα εκταμιευτούν για τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες αλλά και τα επόμενα δάνεια, θα είναι δυνατόν να ξεχρεωθούν οι συνολικές οφειλές του ΕΟΠΥΥ, ζουν τις τελευταίες ημέρες οι ιδιώτες πάροχοι.

Απλήρωτοι γιατροί, εργαστήρια, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και μεταξύ άλλων φαρμακευτικές εταιρείες περιμένουν ως… μάννα εξ ουρανού τα δάνεια των Ευρωπαίων για να μπορέσουν να εισπράξουν τα χρωστούμενα ετών.
Ο ΕΟΠΥΥ χρωστά δις ευρώ στους ιδιώτες παρόχους και κάθε μήνα «μπαίνει» όλο και πιο μέσα στα χρέη.

Οι διαβεβαιώσεις πάντως της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ προς τους διάφορους κλάδους είναι πως μόλις έρθει το ρευστό θα αρχίσουν σιγά σιγά να αποπληρώνονται ακόμη και οι παλαιές οφειλές, ορισμένες από τις οποίες είναι ακόμη και 4-5 ετών.

Πάντως έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr σημειώνουν πως οι θεσμοί έχουν ήδη εκφράσει την θέση τους προς τις ελληνικές αρχές ότι θα πρέπει να ρυθμιστεί άμεσα το ζήτημα της εξόφλησης των ιδιωτικών παρόχων στο 100%.

Τόνισαν μάλιστα- όπως έλεγαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης στο HealthReport.gr – ότι από τα δάνεια που θα δοθούν στη χώρα μας, θα πρέπει τμήμα αυτών να πάει για την αποπληρωμή των ιδιωτών που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ.

1 σχόλιο: