Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ανοιχτή Επιστολή – Αίτηση προς το Πρόεδρο ΠΙΣ κο Βλασταράκο και τα Μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ



 από
Παναγιωτόπουλο Κων/νο
Καρδιολόγος, MD,
Εκπρόσωπος ΠΙΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδος
Μυστακοπούλου 9, Άργος 21200
  
Αγαπητέ Πρόεδρε του ΠΙΣ,
Αγαπητοί Συνάδελφοι του ΔΣ του ΠΙΣ

Διάβασα τη χθεσινή ανακοίνωση του ΠΙΣ (23-11-2015) μετά τη κοινή συνεδρίαση των εκπροσώπων υγειονομικών φορέων που συμμετέχουν στο ΕΤΑΑ - ΤΣΑΥ.

Μέσα σε αυτή την ανακοίνωση ζητάμε την ανεξαρτησία του Ταμείου μας, διότι έτσι θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης αλλά ταυτόχρονα ζητάμε από το Κράτος να καταβάλλει τα χρήματα που οφείλει στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ βάσει της τριμερούς χρηματοδότησης.

Αυτό είναι ένα αντιφατικό στοιχείο και μια αφελής τοποθέτηση - διεκδίκηση, ανάμεσα στις τόσες παρόμοιες διεκδικήσεις που έχουμε προβάλλει τη τελευταία 15ετία και που όλες έχουν μείνει στα χαρτιά.

Δεν γίνεται να επιθυμούμε και να διεκδικούμε ανεξαρτησία ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ με το Κράτος να διατηρεί τη θέση του στη Διοίκηση και βέτο στις αποφάσεις. Όσο το Κράτος θα βρίσκεται από θέσεως ισχύος στη διοίκηση του Ταμείου ανεξαρτησία δυστυχώς δεν θα υπάρξει. Αντίθετα το Ταμείο μας θα συγχωνευτεί με άλλα για να διασώσει αυτά τα άλλα προβληματικά Ασφαλιστικά Ταμεία, που οι Κυβερνήσεις έφεραν σε θέση μειονεκτική. Η θέση του Κράτους στο ΔΣ υφίσταται και θα συνεχίσει να είναι ισχυρή χάρη στη Τριμερή χρηματοδότηση, που όμως εγγράφεται στους ετήσιους προϋπολογισμούς και απολογισμούς με παθητικό, μόνο και μόνο για να διατηρεί αυτό το δικαίωμα και για να ελέγχει τη πορεία του Ταμείου.


Εδώ και πολλά χρόνια το Κράτος οφείλει ένα σεβαστό ποσό στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ και δικαιολογημένα θέλω να ρωτήσω την εξής απλή ερώτηση: Αφού σε καλύτερες οικονομικά ημέρες το Κράτος δεν κατέβαλλε ως όφειλε τη οικονομική συμμετοχή του πως είναι δυνατό να πιστεύει κανείς ότι θα την καταβάλλει τώρα τη στιγμή που δεν έχει λεφτά να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και "ζει" με δανεικά από την Ευρώπη ? 

Ένα δεύτερο, εξίσου σημαντικό, σημείο που θίγει η ανακοίνωση του ΠΙΣ είναι ότι έτσι θα έχουμε την εγγύηση του Κράτους για ελάχιστη σύνταξη στα 348 ευρώ. Δηλαδή δίνουμε 4000 ευρώ το χρόνο και αυτή τη στιγμή κανείς δεν εγγυάται τίποτα, ούτε το Κράτος που συμμετέχει έστω εικονικά στη χρηματοδότηση. Δηλαδή θα πρέπει να παρακαλέσουμε το Κράτος να κάνει πράξη αυτό που όφειλε έτσι κι αλλιώς να κάνει. Η μήπως δεν όφειλε και δεν οφείλει να το κάνει? Αν λοιπόν αγαπητοί Συνάδελφοι είμαστε σε μηδενική εγγύηση αυτή τη στιγμή, ίσως να μην αξίζει από εδώ και στο εξής να καταβάλλουμε εισφορές υπέρ ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ. 

Κ/ε Πρόεδρε, και εκπρόσωποι του ΠΙΣ
αιτούμαι τη διενέργεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ με αποκλειστικό θέμα τη αναλυτική συζήτηση για το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ 
και 
προσκαλώ και τους λοιπούς συναδέλφους εκπροσώπους του ΠΙΣ αλλά και τους Ιατρικούς Συλλόγους της Επικράτειας να θέσουν αντίστοιχο αίτημα για Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Μετά τιμής.

Παναγιωτόπουλος Κων/νος

24-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου