Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΣΕΥΠ-ΠΕΔΥ: “Δούρειος ίππος” η αξιολόγηση των παρόχων

 - Virus.com.gr

Τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού-Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) ΠΕΔΥ, για την αξιολόγηση των δημόσιων και ιδιωτικών παρόχων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που προβλέπει το 3 Μνημόνιο (Ν. 4336/2015).

Η διατύπωση που έβαλε «φωτιά στα μπατζάκια» της Ομοσπονδίας είναι η εξής: «Για την αξιολόγηση των επιδόσεων των παρόχων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών, ο ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσει να συλλέγει και να δημοσιεύει τα σχετικά στοιχεία σε μηνιαία/τριμηνιαία βάση. Μέχρι τον Ιούνιο του 2016, οι αρχές θα εκπονήσουν εκτίμηση της ικανότητας του δημόσιου τομέα ανά περιφέρεια και ανά ειδικότητα και θα την χρησιμοποιήσουν για να επανεξετάσουν την ανάγκη για ανάθεση σε ιδιωτικούς παρόχους ανά περιφέρεια».

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠ, Παναγιώτης Ψυχάρης, εκτιμά πως η αξιολόγηση των επιδόσεων όλων των παρόχων αφήνει «ανοιχτή την πόρτα» τόσο για την επιβολή «λουκέτων» σε Μονάδες του ΠΕΔΥ, όσο και για τη διακοπή συμβάσεων με συμβεβλημένους γιατρούς, των οποίων το έργο θα κριθεί μη παραγωγικό. «Αν η Μονάδα του ΠΕΔΥ στο Περιστέρι αξιολογηθεί αρνητικά, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο οι συγκεκριμένες υπηρεσίες που παρέχει να δοθούν σε κάποιο μεγάλο ιδιωτικό κέντρο υγείας» αναφέρει ενδεικτικά.

Την ανησυχία της χρήση της νομοθεσίας ως Δούρειο ‘Ιππο για την κατάργηση Μονάδων του ΠΕΔΥ εκφράζουν, σύμφωνα με πληροφορίες και ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου