Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Προς αναστολή παροχών οι συμβεβλημένοι γιατροί;

 - Virus.com.gr

Αδύνατη κρίνει την απρόσκοπτη συνέχιση της παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, η οποία ζητά άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, προκειμένου να λάβει απαντήσεις για τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου.

Παρά την εκτενή παρουσίαση του θέματος στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τον περασμένο Αύγουστο, οι μήνες πέρασαν και τα προβλήματα διογκώθηκαν οδηγώντας σε «ασφυξία» τους συμβεβλημένους γιατρού. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε πληρωμή έχει «μπλοκάρει» για το Δεκέμβρη, αφού παρά την απόφαση του ΕΟΠΥΥ για παράταση των συμβάσεων μέχρι 31/12, το ΦΕΚ που απαιτείται για τη νομιμοποίησή της δεν έχει εκδοθεί κι έτσι είναι αδύνατος ο σχετικός προγραμματισμός. Η πολύμηνη καθυστέρηση πληρωμής του κλάδου, συνδυαστικά με την υποχρέωση κατάθεσης των τιμολογίων στο 100% της δαπάνης στον ΕΟΠΥΥ, σημαίνει πως οι συμβεβλημένοι γιατροί θα φορολογηθούν για χρήματα τα οποία δεν έχουν εισπράξει και τα οποία θα πρέπει να βγάλουν «από την τσέπη τους».

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται, παράλληλα, η νομοθετική ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού από το 2010, καθώς και η πρόβλεψη αναπλήρωσης των δεσμευμένων χρημάτων στο ΓΛΚ γι’ αυτό το σκοπό, με κίνδυνο οι οφειλές να παραγραφούν. Την ίδια ώρα, ο κλάδος είναι αντιμέτωπος και με την άδικη απόφαση της «ΠΕΙΡΑΙΩΣ FACTORING» να απαιτήσει το ποσό του δανείου και του ανατοκιζόμενου κεφαλαίου από τους εξαθλιωμένους ιατρούς, αντί να προβεί σε νομική αξίωση κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι συμβεβλημένοι γιατροί δεν θα μπορούσαν προφανώς να μην προβληματίζονται το κυβερνητικό σχέδιο για την ΠΦΥ, υπογραμμίζοντας ότι δεν γίνεται να μην συμμετέχουν στη σχετική διαβούλευση.

«Το “θέατρο του παραλόγου” εξακοντίζει τις υποχρεώσεις και μηδενίζει τα δικαιώματα των συμβεβλημένων ιατρών, μετατρέποντας τους σε μόνιμα εξιλαστήρια θύματα του συστήματος» δηλώνει σχετικά η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αννα Μαστοράκου.

«Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να κατανοήσει ότι οι συμβεβλημένοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ, συμμετέχουν ενεργά στο δημόσιο υγειονομικό χάρτη της χώρας και ασκούν ιδιωτικό βιοποριστικό επάγγελμα με πολλές οικονομικές υποχρεώσεις, τμήμα των οποίων αποτελούν οι δαπάνες που εγγυώνται την ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας, την οποία οφείλουν να προστατέψουν» καταλήγει η κ. Μαστοράκου.

4 σχόλια:

  1. Τώρα, δεν μπορούν να ασχοληθούν με εξόφληση παρόχων τα συριζόμουτρα...έχουν άλλες προτεραιότητες...σοβαρότερες και σημαντικότερες !!!
    Ασχολούνται με ''ανώτερα'' θέματα, με ΄΄ανθρωπιστικά'' θέματα !!!
    ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΝΑ ΝΤΥΣΟΥΝ,ΝΑ ΤΑΪΣΟΥΝ,ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΟΥΝ !!!
    Αυτά είναι θέματα και 'μεις ασχολούμαστε με τους συμβεβλημένους παρόχους ιατρούς !!!
    Αστεία πράγματα...ας σοβαρευτούμε επιτέλους και ας αχοληθούμε με ουσιαστικότερα θάματα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η συνδικαληστικη ηγεσια των ιατρων φερει τεραστιες ευθυνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 4:57, Ξεχνάτε κομματικα μάλλον σκοπίμως ότι το φαινόμενο ήταν από τα πασοκονεοδηκρατικόμουτρα καί πως η καταστροφή των γιατρών έχει δυό αντιπροσώπους: Λοβέρδος-Γεωργιάδης.
    Ν.Σ. Καρδιολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγουρα ,εχεις απολυτο δικιο ,αλλα οι ιδιοι οι γιατροι δεν αντεδρασαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή