Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

"Σταλινικές εκκαθαρίσεις" στο ΕΣΥ

HEALTH VIEW.GR
27/11/2015 08:26
«Σταλινικές εκκαθαρίσεις» στο ΕΣΥ φαίνεται ότι ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με την αξιολόγηση των διοικήσεων των δημόσιων νοσοκομείων της 1ης και της 2ης Υγειονομικής περιφέρειας να έχει ήδη ολοκληρωθεί. Η διαδικασία από την επιτροπή αξιολόγησης –υπό τον γενικό γραμματέα του κ. Γιαννουλάτο - χαρακτηρίστηκε «fast track» από τους περισσότερους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές αφού η διάρκεια κάθε συνέντευξης κυμάνθηκε από 10-15 λεπτά ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις που αρκούσαν 7 λεπτά για την αξιολόγηση. 

Μετά την διαδικασία, η πλειονότητα των υπό αξιολόγηση διοικητών σχολίαζε το ύφος μελών την επιτροπής αλλά και κάποιες ...περίεργες ερωτήσεις που έθεταν. Ανέφεραν μάλιστα ότι η διαδικασία είναι προσχηματική και ότι οι αποφάσεις για την απομάκρυνσή τους από το ΕΣΥ είναι δεδομένη. «Για τα μάτια του κόσμου γίνεται η αξιολόγηση. Οι περισσότερες ερωτήσεις δεν αφορούν το έργο που έχει παραχθεί ή το επιχειρησιακό μας σχέδιο» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Healthview διοικητής νοσοκομείου για την διαδικασία αξιολόγησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους αξιολογητές έχει αναλάβει τον ρόλο του «κακού» με ερωτήσεις πιο ...προσωπικές όπως «πόσο ετών είστε;», «γιατί έχεις μεγάλο βιογραφικό;» αλλά και ερωτήσεις όπως «γιατί υπάρχουν αδέσποτα σκυλιά στο νοσοκομείο;». Το ίδιο πρόσωπο –σύμφωνα με τους υπό αξιολόγηση διοικητές - είναι εριστικό και δίνει την εντύπωση ότι έχει πάρει όλο το «παιχνίδι» πάνω του. 

Επίσης, υπάρχουν δύο μέλη στην «ουδέτερη ζώνη», μιλούν λίγο και οι ερωτήσεις τους είναι πιο ουσιαστικές ενώ ένα από τα μέλη έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμμετάσχει ουσιαστικά και στην διαδικασία θα δηλώνει μόνον «παρών». Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι και ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης σε συνέντευξη τύπου είχε αναφέρει ότι θα γίνουν σαρωτικές αλλαγές και ότι ελάχιστοι από τους νυν διοικητές και αναπληρωτές θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

1 σχόλιο:

  1. ενταξει.δεν θα συγκινηθουμε και απο το των διοικητων.τοσα χρονια οι ιδιες διαδικασιες, και τις αποδεχονταν.ας γνωρισουν κι αυτοι τις .( αλλωστε εχουν τα προσοντα για να βρουν αλλου δουλεια!!χα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή