Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Γραφεία προστασίας ενάντια στο «φακελάκι» προωθεί το υπ. Υγείας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σε αναστολή των καθηκόντων του γιατρού μαιευτήρα, ο οποίος χρηματίστηκε με το ποσό των 600 ευρώ για φυσιολογικό τοκετό, προχώρησε η διοίκηση του Θριασείου Νοσοκομείου. Παράλληλα δρομολογούνται οι διαδικασίες για την άμεση παραπομπή της υπόθεσης στο πειθαρχικό συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Το περιστατικό συνέβη σήμερα στο Θριάσειο Νοσοκομείο, όταν ο γιατρός συνελήφθη επ' αυτοφώρω από άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, το υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι το φαινόμενο του χρηματισμού στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, είναι γνωστό πρόβλημα και αποτελεί μια από τις σοβαρότερες παθογένειες του συστήματος υγείας από την οποία η ελληνική κοινωνία θα πρέπει και να απαλλαγεί.

Προς αυτή την κατεύθυνση και με στόχο την ενθάρρυνση των πολιτών να καταγγέλλουν τέτοιου είδους φαινόμενα, το υπουργείο Υγείας έχει ενσωματώσει στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή, διάταξη που προβλέπει τη σύσταση ειδικού γραφείου προστασίας δικαιωμάτων ληπτών υπηρεσιών υγείας. Τα γραφεία αυτά θα λειτουργούν σε κάθε νοσοκομείο της χώρας και θα έχουν ως αρμοδιότητα, μεταξύ άλλων, τη συλλογή και τη διεκπεραίωση καταγγελιών για φαινόμενα διαφθοράς στο σύστημα υγείας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, έχει αποφασίσει να επιδείξει μηδενική ανοχή και να δώσει μάχη για τη διασφάλιση της προστασίας της δημόσιας περίθαλψης και της αξιοπρεπούς φροντίδας των ασθενών.

«Πρέπει να μπει τέλος στη διαιώνιση των φαινομένων διαφθοράς - και σε αυτό είμαστε σίγουροι ότι θα συστρατευθούν όλες οι έντιμες δυνάμεις του ΕΣΥ, έτσι ώστε να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων δομών και παράλληλα η ηθικοποίηση, η σταθεροποίηση και η αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας της χώρας» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του, το υπουργείο Υγείας.

5 σχόλια:

  1. Να τιμωρηθούν οι διεφθαρμένοι γιατροί, αλλά ταυτόχρονα να δώσετε τούς μισθούς που αξίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λύση είναι μία. Να καταργηθεί η μονιμότητα. Να εργάζονται οι γιατροί με συμβάσεις περιορισμένου χρόνου, αξιολογούμενοι συχνά για την ανανέωση της σύμβασής τους και να επιτρέπεται να έχουν ιδιωτικό ιατρείο.

      Διαγραφή
    2. Όλα δικά του δηλ

      Διαγραφή
  2. Επί 30 χρόνια, επειδή ακριβώς δέν πληρώνουν τους γιατρούς, κατα καιρούς βγαίνουν τέτοιες ειδήσεις για να υπενθυμίζουν 1. Οτι το φακελάκι υπάρχει, και οτι θα το πατάξουμε κλπ.γίνονται οι ανακοινώσεις καρμπόν 2. Το δε κυριότερο είναι για να γίνεται γνωστό το ισχύον τιμολόγιο όπως ανωτέρω αναφέρεται , γιατρού μαιευτήρα, ο οποίος χρηματίστηκε με το ποσό των 600 ευρώ για φυσιολογικό τοκετό. Ποτέ ονόματα γιατρών , και επαναλαμβάνεται επι τριάντα χρόνια.Κι' 'ομως πιάνει ακόμα. 3. Το φακελάκι προ 30 ετών λεγόταν αμοιβή γιατρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσα και να πάρουν θέλουν περισσότερα ,βλέπε καθηγητακια κλπ

      Διαγραφή