Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Στις 3 και όχι στις 2 Δεκεμβρίου η απεργία στα δημόσια νοσοκομεία



Για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου μετατίθεται η απεργία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αντί για την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, όπως είχε ανακοινωθεί.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ είχε προκηρύξει πανελλαδική απεργία σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου. Λίγες μέρες αργότερα προκηρύχτηκε από την ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ πανελλαδική-πανεργατική απεργία για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ αποφάσισε λοιπόν να μεταθέσει την απεργία της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου κατά μία ημέρα, ώστε να συμπέσει με την απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ της Πέμπτης.

Οι γιατροί Νοσοκομείων & ΚΥ διεκδικούν προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ, επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και θεμελίωση Συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Ταυτόχρονα, διεκδικούν ένα βιώσιμο και δίκαιο Ασφαλιστικό σύστημα που θα διασφαλίζει την αλληλεγγύη των γενεών.

Να σημειωθεί πως παραμένει σε ισχύ η απόφαση της ΟΕΝΓΕ για στάση εργασίας την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στα Νοσοκομεία και ΚΥ όλης της χώρας από τις 11 π.μ. μέχρι το πέρας του ωραρίου, ημέρα που εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της ΟΕΝΓΕ για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου, διεκδικώντας τη θετική έκβαση της προσφυγής των νοσοκομειακών γιατρών, κατ’ αναλογία προς τις προσφυγές δικαστικών και ενστόλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου