Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Επιβολή προστίμων και διοικητικών κυρώσεων σε φορείς ΠΦΥ που λειτουργούν χωρίς άδεια λειτουργίας


Δημοσιεύθηκε 27 Νοέμβριος 2015

Σύμφωνα με τις υπ. αριθμ. Υ3β/Γ.Π./οικ.24948/13-3-2012 (ΦΕΚ Β’ 713) και υπ. Αριθμ. Υ3β/Γ.Π./οικ.55762/2-7-2014 (ΦΕΚ Β’ 1802) Υπουργικές Αποφάσεις οι κατά τόπους Ιατρικοί Σύλλογοι είναι αρμόδιοι για την αδειοδότηση των Φορέων ΠΦΥ.

Μετά από έκτακτο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από την αρμόδια τριμελή επιτροπή του ΙΣΑ στις εγκαταστάσεις φορέα ΠΦΥ, διαπιστώθηκε η λειτουργία του συγκεκριμένου φορέα χωρίς να έχει υποβληθεί η σχετική αίτηση για τη χορήγηση βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου, παρότι ο συγκεκριμένος φορέας ΠΦΥ είχε ενημερωθεί κατ’ επανάληψη να συμμορφωθεί με τις κείμενες διατάξεις.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εφαρμόζοντας τις διατάξεις του άρθρου 17 παρ. 1 του Π.Δ. 84/2001, ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, σύμφωνα με την οποία «ιδιωτικοί φορείς ΠΦΥ που λειτουργούν χωρίς να έχουν λάβει νόμιμη άδεια λειτουργίας,… κλείνονται αμέσως με απόφαση του οικείου Ιατρικού Συλλόγου, η οποία εκτελείται από την αστυνομική αρχή μετά από γνωστοποίηση της στον αρμόδιο εισαγγελέα. Οι παραβάτες τιμωρούνται και με πρόστιμο ύψους 73.367,57 ευρώ.», επέβαλε σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερθέντα, πρόστιμο και όλες τις λοιπές διοικητικές κυρώσεις στον συγκεκριμένο φορέα ΠΦΥ.

Ενόψει των ανωτέρω καλούμε τα μέλη μας που δεν έχουν εναρμονιστεί με τις κείμενες και ως άνω αναφερόμενες διατάξεις όπως προβούν στην κατά νόμο αδειοδότηση των φορέων ΠΦΥ που λειτουργούν.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου