Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΙΣ Αργολίδα: ανησυχία για μονάδες ΠΕΔΥ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 30, ΝΑΥΠΛΙΟ 21100
ΤΗΛ:27520-24760,fax:27520-29824

Ναύπλιο 25-11-2015 
Αρ. Πρωτ . 238

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας & Κοιν.Ασφαλίσεων κ.Α.Ξανθό
Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας & Κοιν.Ασφαλίσεων κ. Π.Πολάκη
Διοικητή 6ης ΥΠΕ κ. Γ.Γιαννόπουλο

Κοιν: ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ
Βουλευτές Νομού Αργολίδας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας εκφράζει τη βαθειά του ανησυχία για τα τεκταινόμενα στις Μονάδες ΠΕΔΥ της Αργολίδας. Συγκεκριμένα με βάση έγγραφο που εστάλη στις 19-11-2015 από την 6η ΥΠΕ με αποδέκτες τους γιατρούς των Μονάδων καλούνται αυτοί να κλείσουν τα ιατρεία τους υπό την απειλή , μάλιστα « εφαρμογής των διατάξεων του Πειθαρχικού Δικαίου ».

Είναι γνωστό ότι στην Αργολίδα η μεγάλη πλειοψηφία των γιατρών των ΠΕΔΥ παραμένουν στις θέσεις τους διατηρώντας το ιατρείο τους με αποφάσεις Δικαστηρίων τα οποία διατάσσουν την 6η ΥΠΕ να τους απασχολεί με το καθεστώς αυτό. Άρα κάθε παρέμβαση στα συνταγματικά δικαιώματά τους και πολύ περισσότερο κάθε προσπάθεια εκφοβισμού των γιατρών είναι απαράδεκτη και ο ΙΣΑ δηλώνει ότι θα την αντιμετωπίσει με το δέοντα τρόπο.

Πέραν αυτού είναι προφανές ότι η Μονάδα ΠΕΔΥ του Άργους η οποία ευρίσκεται σε ανεκτό επίπεδο στελέχωσης και λειτουργίας και εξυπηρετεί 2500-3000 κλινικά περιστατικά και 600 εργαστηριακές εξετάσεις το μήνα, θα οδηγηθεί ουσιαστικά σε πλήρη κατάργηση αφού οι 10 στους 11 γιατρούς της υπηρετούν με Ασφαλιστικά Μέτρα. Η δε Μονάδα του Ναυπλίου θα απολέσει το Μικροβιολογικό της Εργαστήριο το οποίο πέραν του ότι είναι το μόνο σε Πρωτοβάθμια Δημόσια δομή Υγείας στην πόλη αποτελεί και τη βασικότερη αιτία ύπαρξής της καθότι συνολικά διαθέτει μόλις τρεις γιατρούς.

Είναι επίσης προφανές ότι οι ασφαλισμένοι που εξυπηρετούνται στις Μονάδες ΠΕΔΥ Άργους και Ναυπλίου θα οδηγηθούν στο Γ. Νοσοκομείο Αργολίδας (Ν.Μ.΄Αργους Ν. Μ. Ναυπλίου) το οποίο ως γνωστό αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργίας λόγω υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ως εκ τούτου είναι αδύνατον να δεχτεί τον όγκο των ασφαλισμένων που σήμερα εξυπηρετούνται στις μονάδες του ΠΕΔΥ.

Επίσης ο ΙΣΑ εκφράζει τη δυσαρέσκειά του διότι στη πρόσφατη επίσκεψη , της υπό την Πρόεδρο αντιπροσωπείας του, στον Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ, καθόλου δεν ενημερώθηκε για τις ήδη, όπως προκύπτει, δρομολογημένες από πλευράς ΥΠΕ ενέργειες αυτές.

Ο ΙΣΑ απαιτεί το σεβασμό των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των γιατρών μελών του που υπηρετούν στα ΠΕΔΥ του Νομού. Απαιτεί τον σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων που τους δικαιώνουν. 

Ζητά

1ον την στελέχωση και τον εξοπλισμό των Δημόσιων Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΕΔΥ) του Νομού και όχι την παραπέρα διάλυσή τους και παράδοσή τους, τελικά στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα .

2ον την καθιέρωση εύλογου μεταβατικού σταδίου για το εργασιακό καθεστώς των γιατρών που υπηρετούν και προσωποπαγών θέσεων για όσους επιθυμούν να παραμείνουν με την υπάρχουσα σχέση εργασίας.

3ον την αναθεώρηση του καταστροφικού για την ΠΦΥ νόμου 4238/2014.

Με τιμή

H Πρόεδρος                                          Η Γραμματέας

Στεφανοπούλου-Μαυρομμάτη Δήμητρα  Δαραβέλια Αγγελική

2 σχόλια:

  1. αρκετα συναδελφοι με διπλες τριπλες θεσεις. ΕΛΕΟΣ.στο ΕΣΥ εχουμε οι κακομοιρηδες μονο μια.Αα και κανουμε ιατρικη.ΟΕΝΓΕ-ΠΑΣΙΠΑΑ μαζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δυστυχως στην επαρχια το παλιο καθεστως ζει και βασιλευει.Κοτσαμπασιδες γιατροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή