Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Κινητοποιήσεις γιατρών σε Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ την Παρασκευή - Δυναμικό κάλεσμα της ΟΕΝΓΕΠανελλαδική στάση εργασίας των γιατρών των Κέντρων Υγείας και του ΠΕΔΥ στις 27 Νοεμβρίου ανακοινώνει η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών, καθώς επίσης και πανυγειονομική απεργία στις 2 Δεκεμβρίου αλλά και στάση εργασίας στις 4 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, η ΟΕΝΓΕ με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου καλεί τους γιατρούς των ΠΕΔΥ – ΚΥ σε Πανελλαδική στάση εργασίας την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου από τις 10πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου και συνάντηση – παράσταση στο Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό στις 1μμ, με αιτήματα:

1. Την οικοδόμηση του δημόσιου, δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων και θα ανακουφίζει τα νοσοκομεία από το βάρος των υπηρεσιών ΠΦΥ. Η ΟΕΝΓΕ θεωρεί την Πλήρη και Αποκλειστική Απασχόληση ως μοναδική εργασιακή σχέση των γιατρών που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας.

2. Αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών. Δέσμευση του υπουργείου Υγείας για αποπληρωμή των περικεκομμένων εφημεριών σε συγκεκριμένο χρόνο. Άρση του εμποδίου ένταξης των γιατρών των ΚΥ στο 9% των πρόσθετων, προκειμένου να σταματήσει η «νόμιμη» απλήρωτη εργασία.

3. Διαμόρφωση ΑΜΕΣΑ χάρτη υγείας όχι μόνο καταγραφής δομών, αλλά κυρίως των υγειονομικών αναγκών και στήριξης με στοχευμένες προσλήψεις ιατρών και προσωπικού.

4.- Επαναφορά στα νοσοκομεία αναφοράς της μισθοδοσίας και του εφοδιασμού σε υλικό.

Όσες και όσοι συνάδελφοι δε μπορούν να συμμετάσχουν στην παράσταση στο υπουργείο Υγείας καλό είναι να διοργανώσουν ανάλογες παραστάσεις στις έδρες των ΥΠΕ με τα ίδια αιτήματα.

Η ΟΕΝΓΕ επίσης, κηρύσσει 24ωρη απεργία την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου με αιτήματα τις προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ, την επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και τη θεμελίωση συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της ΟΕΝΓΕ για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου και η Ομοσπονδία κηρύσσει στάση εργασίας στα Νοσοκομεία και ΚΥ όλης της χώρας από τις 11πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου, διεκδικώντας τη θετική έκβαση της προσφυγής μας, κατ΄ αναλογία προς τις προσφυγές δικαστικών και ενστόλων.

1 σχόλιο:

 1. ΟΕΝΓΕ καλει ιατρους ΠΕΔΥ?
  Μεγαλη μας τιμη!
  Που ειναι εδω και 18 μηνες ,που δεν εφαρμοζεται ο νομος του 2/2014 ?
  Να θυμισω τι λεει ο νομος?
  Λεει,πως οι ιατροι που θα θα βρισκονται στο ΠΕΔΥ θα εξομοιωθουν εργασιακα και μισθολογικα ,με αυτους του ΕΣΥ..
  Αν θυμαμαι καλα η ΟΕΝΓΕ εβαλε εμποδια επιστημοσυνης απεναντι στους γιατρους αυτους..δεν τους θεωρει αρκετα καλους για ισοτιμους συναδελφους στην εργασια
  αλλα απ'οσο φαινεται τους θεωρει καλους ως συμμετεχοντες σε απεργιακες κινητοποιησεις..

  Λοιπον ,ΟΤΑΝ θα εχουμε τα ιδια δικαιωματα και οχι μονο υποχρεωσεις,μπορειτε να μας επικαλειστε.
  Γρηγοριαδου Ευδοξια
  Παιδιατρος ΠΕΔΥ ΠΑΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή