Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Βολές κατά της ΠΟΣΕΥΠ - ΠΕΔΥ από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ

Από Βασίλη Βενιζέλο - ygeia360.gr


Ευθείες βολές κατά της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) - Περιφερειακού Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) εξαπολύει την Τρίτη 24 Νοεμβρίου με δριμεία ανακοίνωσή της η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) σχετικά με τους γιατρούς του ΠΕΔΥ οι οποίοι επιθυμούν να διατηρήσουν παράλληλα τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ έχει ως εξής:

"Με απορία και αγανάκτηση για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε την αμφίσημη στάση της ομοσπονδίας ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ, απέναντι στις ενέργειες της 6ης ΥΠΕ.

Έτσι μετά την καλοκαιρινή αβάσιμη καταγγελία τους που στη συνέχεια μετετράπη σε επιδοκιμασία και προτροπή και των άλλων ΥΠΕ , να ακολουθήσουν τις ενέργειες της 6ης ΥΠΕ, επανέρχονται με βάση την τελευταία οδηγία μιλώντας γενικά για «άρνηση εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων» και αποκρύπτοντας το πραγματικό περιεχόμενο της εγκυκλίου μας.

Το έγγραφο της 6ης ΥΠΕ , αφορούσε σε μια μικρή συγκεκριμένη ομάδα 36 ιατρών της 6ης ΥΠΕ , που παρά την υποχρέωσή τους να διακόψουν το ιδιωτικό επάγγελμα μετά την ένταξή τος στο ΕΣΥ, με τη δημοσίευση του ΦΕΚ διορισμού και την μισθολογική και βαθμολογική κατάταξή τους, συνεχίζουν να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.

Οι ιατροί αυτοί παραγνωρίζουν το γεγονός ότι η επιμονή τους σε εφαρμογή προσωρινών διαταγών, σημαίνει ταυτόχρονα και μη αποδοχή της κατάταξή τους σε θέση ιατρών- Οδοντιάτρων ΕΣΥ.

Το σχετικό έγγραφο της 6ης ΥΠΕ δεν προήλθε από κάποια δική μας πρωτοβουλία, αλλά μετά από ομόφωνη απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ και με τη σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ( απόφαση που πρέπει να υλοποιηθεί από όλες τις ΥΠΕ, με τον ίδιο τρόπο).

Η 6η ΥΠΕ θα επιμείνει στην υλοποίηση αυτής της απόφασης, αψηφώντας τις ανυπόστατες καταγγελίες «περί παραβίασης δικαστικών αποφάσεων», τις οποίες και υλοποιούμε καθημερινά και σεβόμενοι τις εκατοντάδες των ιατρών της 6ης ΥΠΕ, που παρέχουν τις υπηρεσίες στο ΕΣΥ, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου