Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Έρχονται με διαδικασίες εξπρές νομοσχέδια λόγω των πολιτικών εξελίξεων! Όλες οι πληροφορίες


Στην προώθηση νομοσχεδίων που έχουν κολλήσει εδώ και καιρό φαίνεται ότι θα προχωρήσει άμεσα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας λόγω και των πολιτικών εξελίξεων, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Ειδικότερα μετά τις αντιδράσεις για τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και όλα τα τελευταία γεγονότα στη Βουλή με τους ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση επιχειρεί να ανατρέψει το πολιτικό κλίμα που έχει επιφέρει πλήγματα στο κοινωνικό της προφίλ.

Γι αυτό δεν είναι τυχαίο, όπως μεταφέρουν στο HealthReport.gr υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, έχει δοθεί εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου να προωθηθούν με διαδικασίες εξπρές νομοσχέδια τα οποία θα φέρουν αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών.

Πρώτο και καλύτερο το υπουργείο Υγείας το οποίο φαίνεται ότι θα αναλάβει να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί με αλλαγές που θα φέρει σε νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας, περνώντας όμως και το μήνυμα της …εκστρατείας κατά της διαφθοράς, που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση εδώ και καιρό.

Μεταξύ των αλλαγών που έχουν κολλήσει και αναμένεται να πάρουν σειρά το επόμενο διάστημα αφορούν στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Παρά το νομοσχέδιο που είχε δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τις τοποθετήσεις περί αμαρτωλών συμβάσεων και διαφημιστικών εκστρατειών, μέχρι σήμερα ο φορέας παραμένει ίδιος χωρίς καμία υπηρεσιακή αλλαγή.

Αντίστοιχα και οι Οργανισμοί των Νοσοκομείων οι οποίοι όπως είχε προαναγγελθεί θα άλλαζαν ώστε να υπάρχει καλύτερη λειτουργία του ΕΣΥ. Διαβάστε ΕΔΩ τι θα άλλαζε που …δεν άλλαξε μέχρι στιγμής: «Έρχονται αλλαγές στα νοσοκομεία με το νομοσχέδιο “σκούπα” από Σεπτέμβριο! Τι αλλάζει»

Όμως και τα ιατρικά συνέδρια είχε επίσης προαναγγελθεί ότι θα τροποποιούνταν αλλά προς ώρας οι αλλαγές δεν έχουν ακόμη προωθηθεί.

Τις επόμενες εβδομάδες πάντως όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις περί αλλαγών ώστε να αποδειχθεί στην πράξη ότι γίνεται έργο και στην Υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου