Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Φρένο του υπ.Υγείας για ιδιωτικό έργο σε επικουρικούς γιατρούς και εργαζόμενους σε ΤΟΜΥ! Νέα εγκύκλιος


Απαγορεύεται αυστηρά να απασχολούνται και στον ιδιωτικό τομέα οι επικουρικοί γιατροί αλλά και το προσωπικό που έχει προσληφθεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε δημόσιες δομές υγείας όπως είναι τα Νοσοκομεία, ενώ αντίστοιχες απαγορεύσεις ισχύουν και για όσους εργάζονται στις ΤΟΜΥ.

Σύμφωνα με νέο εγκύκλιο που εστάλη από το υπουργείο Υγείας προς όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες και τους αρμόδιους φορείς, διευκρινίζεται ότι απαγορεύεται να χορηγείται άδεια άσκησης ιδιωτικού έργουσε επικουρικό προσωπικό (ιατρικό και λοιπό) και στο προσωπικό των
ΤΟΜΥ.

Όπως αναφέρεται: «Οι επικουρικοί ιατροί, το λοιπό επικουρικό προσωπικό και το σύνολο του προσωπικού που προσλαμβάνεται στις ΤΟΜΥ, κατά το χρόνο απασχόλησής τους είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και δεν υπάρχει δυνατότητα άσκησης οποιουδήποτε άλλου έργου πλην αυτού για το οποίο έχουν προσληφθεί».

Επισημαίνεται μάλιστα ότι και στις συμβάσεις που υπογράφονται μεταξύ των φορέων και των εργαζομένων, αναφέρεται ότι προσλαμβάνονται με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.


Αξιοσημείωτο είναι ότι ήδη κάποιοι φορείς είχαν χορηγήσει άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε προσωπικό που ανήκει στις ΤΟΜΥ και σε άλλες δημόσιες δομές γι αυτό και θα πρέπει άμεσα να τις ανακαλέσουν.
Από το υπουργείο Υγείας τονίζεται μάλιστα ότι οι Υγειονομικές Περιφέρειες θα πρέπει να ξεκινήσουν και σχετικούς ελέγχους.

2 σχόλια:

  1. Πρέπει να έχουν οι γιατροί των ΤΟΜΥ και άλλη απασχόληση διότι δεν βγαίνουν οικονομικά με τους μισθούς, που παίρνουν. Εξ άλλου η ιδιωτική δουλειά φορολογείται κανονικά από το κράτος και αυξάνονται τα έσοδά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή