Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΟΠΑΔ, ΙΚΑ και ΤΕΒΕ βαρίδι για 200 διαγνωστικά κέντρα και 2.000 εργαστηριακούς γιατρούς



Οι οφειλές φτάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 140 εκατ. ευρώ, απαιτήσεις που αφορούν την περίοδο 2008- 2011.

IATRONET

Παλιές οικονομικές αμαρτίες του ΤΕΒΕ, του ΙΚΑ και του ΟΠΑΔ έχουν γίνει βαρίδι για 200 διαγνωστικά κέντρα και 2.000 εργαστηριακούς γιατρούς. Σε αυτούς οφείλονται, κατά πληροφορίες, 140 εκατ. ευρώ, απαιτήσεις που αφορούν την περίοδο 2008-2011 και έχουν εκχωρηθεί στην Πειραιώς factoring.

Όμως, επειδή ο xρόνος περνά και τα χρήματα από τα προαναφερθέντα ασφαλιστικά ταμεία δεν έρχονται, σήμερα, Τράπεζα και δανειολήπτες είναι αναγκασμένοι να βρουν τη χρυσή τομή στις μεταξύ τους σχέσεις, όπως επιβεβαιώνει και η πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της πρώτης.
Στη σύσκεψη, από πλευράς των δανειοληπτών συμμετείχαν ο Ταμίας του ΙΣΑ και Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ κ. Πατσουράκος Φώτιος, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΙΠΥ κ. Χατζηπαναγιώτου Θεόδωρος, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΔΙΚ κ. Βουγιούκας Γεώργιος και ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φυσικοθεραπευτών κ. Μαρμαράς Ιωάννης. Από πλευράς της Τράπεζας Πειραιώς συμμετείχε ο Σύμβουλος Διοίκησης της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος και η Διευθύνουσα Σύμβουλος & Εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΠΕΙΡΑΙΩΣ FACTORING κα. Βαρδακάρη Χαρίκλεια.

Όπως μας ανέφερε στέλεχος που συμμετείχε στη σύσκεψη «με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα ούτε η τράπεζα- και πολύ περισσότερο εμείς- δεν περιμένουμε να ξεπληρωθούν αυτές οι παλιές αμαρτίες. Το θετικό είναι ότι υπάρχει θέληση και από τις δύο πλευρές, για άμεση και ευνοϊκή διευθέτηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων των Γιατρών-Μελών μας έναντι της Τράπεζας. Κάτι που κατά τον ίδιο, έχει φανεί από καιρό, όταν η τράπεζα έριξε το επιτόκιο των χρημάτων που μας έδωσε αντί των τιμολογίων που της καταθέσαμε από το 8,5% στο 1%.>>

Το θέμα, επισημαίνει ο ίδιος, είναι ότι πρέπει να βρεθεί λύση σε αυτές τις οικονομικές εκκρεμότητες και στο πλαίσιο αυτό, πρόθεση της τράπεζας είναι να προχωρήσει σε μακροχρόνιους διακανονισμούς, ακόμη και άνω των 2 ετών ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του κάθε δανειολήπτη.

Για ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες, τυπική αλλά αναγκαία προϋπόθεση είναι όσοι γιατροί δεν έχουν μέχρι σήμερα αποστείλει στην Τράπεζα τα πληροφοριακά στοιχεία που τους έχουν επίσημα ζητηθεί από τον Νοέμβριο του 2015, να τα αποστείλουν το συντομότερο δυνατόν και, πάντως, όχι αργότερα από τις 10 Απριλίου (τελευταία ημερομηνία) στο πιστωτικό ίδρυμα. Αλλιώς, σύμφωνα με τις οδηγίες της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα θεωρηθούν ως “μη συνεργάσιμοι οφειλέτες” και η Τράπεζα δεν θα έχει πλέον δυνατότητα διαπραγμάτευσης μαζί τους.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

1 σχόλιο:

  1. Και μην ξεχνάτε και τον ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ... Κι αυτός χρωστάει 1 χρόνο. Γιατί κανείς δεν τον αναφέρει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή