Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ασφαλιστικό: Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις ενόψει της ψήφισης του σχεδίου και της αξιολόγησηςΛίγο πριν ολοκληρωθεί η πιο κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών και κλειδώσει η περίφημη αξιολόγηση, οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων, κατεβαίνουν για ακόμη μία φορά στους δρόμους, διεκδικώντας ένα βιώσιμο ασφαλιστικό και μία κοινωνική ασφάλιση όπως τους πρέπει.

Έτσι το ΠΑΜΕ, καλεί όλους τους εργαζόμενους σήμερα Πέμπτη στην Ομόνοια στις 7 το απόγευμα, στέλνοντας το μήνυμα για αγωνιστική ετοιμότητα και δράση, προκειμένου να πετύχει η Γενική 48ωρη Απεργία, μόλις το νομοσχέδιο λαιμητόμος - όπως το χαρακτηρίζει- για την κοινωνική ασφάλιση έρθει στη Βουλή!

Εξάλλου, την ερχόμενη Πέμπτη 7 Απριλίου, πραγματοποιείται η 24ωρη απεργία στο Δημόσιο, με απεργιακή συγκέντρωση 10:30 π.μ. στην Ομόνοια.
Όλοι οι εργαζόμενοι, από τους εργάτες μέχρι τους γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς, θα βροντοφωνάξουν όλοι μαζί: «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο»

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε δημόσιο υπάλληλο, σε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο να κάνει την επιτυχία της απεργίας δική του υπόθεση, τονίζει το ΠΑΜΕ, προσθέτοντας: «Το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έρχεται τις επόμενες μέρες είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο. Διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, δεν εξαιρεί κανέναν κλάδο». 

Αναφέρει χαρακτηριστικά το ΠΑΜΕ:

«Έχουμε τεράστιο χρέος απέναντι στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε τα μέτρα – σφαγείο της κυβέρνησης να μην περάσουν.

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα!
- Να μη περάσει ο νόμος λαιμητόμος που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση.
- Να μην επιτρέψουμε οι συντάξεις μας να γίνουν επίδομα πτωχοκομείου.
- Να μην αφήσουμε η κοινωνική ασφάλιση να γίνει τροφή στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιριών και των μεγαλεμπόρων υγείας. Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια και υποχρεωτική για όλους.
- Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία, που λεηλάτησαν τα ταμεία, που είναι υπεύθυνοι για την κρίση. Κάτω τα χέρια από το εφάπαξ.
- Όχι στο νέο αντιδραστικό νόμο για την Δημόσια Διοίκηση (ν. 4369/16), όχι στη νέα τιμωριτική αξιολόγηση που συνδέεται με το μισθό, το βαθμό, τις υποχρεωτικές μετατάξεις αλλά και τις απολύσεις.
- Όχι στο νέο μισθολόγιο (ν. 4354/15) και στις νέες περικοπές. Κάλυψη των απωλειών τώρα. Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων.
- Να μη περάσουν τα σχέδια τους για το νέο φορολογικό. Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ και επιπλέον 5.000€ για κάθε παιδί. Να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με 45%.
- Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας, σταθερή και μόνιμη δουλειάς για όλους!
- Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
- Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια. Όχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις».

Το ΠΑΜΕ στηλιτεύει με σκληρό τρόπο την κυβέρνηση, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Οι τακτικισμοί της κυβέρνησης, η βρώμικη προπαγάνδα της δεν ξεγελάει πια κανέναν. Όλοι γνωρίζουμε πλέον, πολύ καλά, τι σημαίνει η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα της. Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήρθε να αποτελειώσει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι».

Το ΠΑΜΕ, απαιτεί Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις σε όλους τους χώρους, για να ενημερωθούν και να αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου