Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Αύξηση μισθών και ενίσχυση του ΕΣΥ, το «εμβόλιο» κατά του χρηματισμού των γιατρών



Την ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό και την αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών προτείνει το κορυφαίο όργανο των νοσοκομειακών γιατρών η ΟΕΝΓΕ, ως το πιο αποτελεσματικό «εμβόλιο» κατά της διαφθοράς που επικρατεί στον χώρο, με αφορμή τα διαρκή κρούσματα συναδέλφων που εμπλέκονται σε υποθέσεις χρηματισμού.

Παρόλα αυτά η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών, κάθε άλλο, παρά χαρίζεται στους γιατρούς τους οποίους στηλιτεύει δεόντως, σημειώνοντας παράλληλα, ότι ευτυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι ασθενείς δεν ανέχονται πλέον τα φαινόμενα αυτά.

«Θλίψη και οργή προκαλούν οι επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις των διωκτικών αρχών για συλλήψεις γιατρών που ενέχονται σε περιστατικά χρηματισμού», τονίζει η ΟΕΝΓΕ και συνεχίζει:
«Φαίνεται πως ορισμένοι, παρά τον κίνδυνο που διατρέχουν, συνεχίζουν την ίδια άθλια πρακτική διότι προφανώς αδυνατούν να πιστέψουν πως η ασυλία τους έχει λάβει τέλος. Επιχειρούν να εκβιάσουν κατασκευάζοντας θεωρίες για τις αναντικατάστατες υπηρεσίες που προσφέρουν, τις οποίες δεν αμείβει όσο πρέπει η πολιτεία. Συνεπώς οι ασθενείς πρέπει να αναπληρώσουν τα χαμένα κέρδη των εκβιαστών.

Το παρήγορο είναι πως ασθενείς και συνοδοί δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να ανεχτούν τέτοια φαινόμενα. Τα καταγγέλλουν στις αρχές και αναλαμβάνουν την ευθύνη να συνδράμουν, ώστε να υπάρξουν τεκμήρια και να είναι δυνατή η καταδίκη του γιατρού που χρηματίζεται .

Έχουμε κατ΄ επανάληψη πει πως ο χρηματισμός στην υγεία συνιστά κοινωνικό έγκλημα. Ανάλογη πρέπει να είναι και η τιμωρία του.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί πως η πλειονότητα των γιατρών ζει έντιμα από τις νόμιμες απολαβές της και συνθλίβεται από την εργασιακή εξόντωση και τη μείωση των μισθών, η οποία έφτασε το 40%.»

Συνεπώς, καταλήγει η ΟΕΝΓΕ, το καλύτερο «εμβόλιο» εναντίον της διαφθοράς είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό και η αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου