Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Αλλαγή σελίδας στην ΟΕΝΓΕ και στο νοσοκομειακό κίνημα, ζητά το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή



Ανοικτό κάλεσμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς και στους εκλεγμένους αντιπροσώπους του συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 8,9 και 10 Απριλίου, απευθύνει το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή.

Το Κίνημα, θεωρεί πως είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η «αλλαγή σελίδας» τόσο στην ΟΕΝΓΕ όσο και συνολικά στο νοσοκομειακό κίνημα, προκειμένου να έρθουν στην πρώτη γραμμή οι ανάγκες και τα δικαιώματα των ειδικευόμενων, των επικουρικών, των μαχόμενων γιατρών κλάδου ΕΣΥ.
Το συνέδριο της ΟΕΝΓΕ γίνεται σε μια περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα σκληρή αναμέτρηση της κυβέρνησης του τρίτου μνημονίου με το απεργιακό κίνημα, και την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία όσον αφορά την περίθαλψη, το ασφαλιστικό και όλα τα κοινωνικά μέτωπα, τονίζει το Ενωτικό Κίνημα και συνεχίζει:

«Τα τελευταία τρία χρόνια που πέρασαν από το προηγούμενο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ, οι υγειονομικοί και όλος ο λαός μας έδωσαν σκληρούς αγώνες ενάντια στην ασφυξία των μνημονίων και τις ευρωμνημονιακές κυβερνήσεις. Με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 ο λαός μας είπε ένα συντριπτικό, περήφανο, ηρωικό, ταξικό, αγωνιστικό «ΟΧΙ» στα μνημόνια, στην καταστροφική πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξακολουθεί την ίδια ακριβώς καταστροφική μνημονιακή πολιτική κοινωνικής & υγειονομικής γενοκτονίας με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που έχει οδηγήσει την δημόσια υγεία και περίθαλψη κυριολεκτικά στην κατάρρευση.

Τα νοσοκομεία να βρίσκονται σε οριακό σημείο λειτουργίας από την υποχρηματοδότηση και την δραματική έλλειψη προσωπικού. Η εντατικοποίηση της εργασίας μας να φτάνει σε εξοντωτικά επίπεδα, χιλιάδες κλίνες, πολλές κλινικές και τμήματα να έχουν καταργηθεί και η ιδιωτικοποίηση μέσα από τις εργολαβίες να προωθείται συστηματικά. Η κυβέρνηση υλοποιεί το αποτέλεσμα του αισχρού αντιδημοκρατικού κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος όταν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Ποτάμι ψήφισαν το αντιλαϊκό 3ο μνημόνιο, το χειρότερο ακόμα κι από τα προηγούμενα δύο, με το οποίο συνεχίζεται η εξαθλίωση και η φτωχοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, η υγειονομική γενοκτονία, η αντι-ασφαλιστική κατεδάφιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Καμία αυταπάτη για «διάλογο» δεν πρέπει να υπάρχει για την νέα ηγεσία του υπ. Υγείας: Η επιτροπεία του κουαρτέτου για την έγκριση κάθε δαπάνης θα ακυρώνει κάθε απόπειρα εξεύρεσης «ισοδυνάμων», η συμφιλίωση με τις πολυεθνικές εταιρείες θα αποτρέπει την προμήθεια του ΕΣΥ με επαρκές, ποιοτικό και φτηνό υγειονομικό υλικό και φαρμάκων, οι μνημονιακές δεσμεύσεις και περικοπές θα αποκλείουν τις προσλήψεις στο σύστημα και θα διατηρούν την πολλαπλότητα των εργασιακών σχέσεων, το μνημονιακό στήριγμα των μεγαλογιατρών του κατεστημένου θα συνεχίζει την ασυδοσία της κερδοσκοπίας με τα φακελάκια και τις μίζες.

Η διατήρηση της ΕΣΑΝ ΑΕ, και της συμφωνίας Λυκουρέντζου - Adorno για το κλείσιμο των ψυχιατρείων, η λειτουργία του δημόσιου νοσοκομείου Σαντορίνης με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, είναι εκκωφαντικά παραδείγματα για το πως η ηγεσία του υπ. υγείας είναι χειροπόδαρα δεμένη από την ατιμωτική συμφωνία του περαμένου Ιούλη με τους οικονομικούς δολοφόνους της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή στην ΕΙΝΑΠ και στην ΟΕΝΓΕ, με βάση την παρουσία του τα προηγούμενα χρόνια συσπειρώνει όλες τις δυνάμεις της μαχόμενης αντισυστημικής – ριζοσπαστικής - αντικαπιταλιστικής αριστεράς, αλλά και όλες τις δυνάμεις της κινηματικής ανεξαρτησίας ειδικευόμενων και αγωνιζόμενων ειδικευμένων.

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή εκφράζει τους υγειονομικούς επιστήμονες, που ζώντας από πρώτο χέρι τις συνέπειες της θανατηφόρας μνημονιακής υγειονομικής γενοκτονίας έχουν ξεκάθαρο πως χωρίς ρήξη-έξοδο από ευρωζώνη – Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς σύγκρουση με το μεγάλο κεφάλαιο, χωρίς πλήρη διαγραφή του ληστρικού στο σύνολό του δημόσιου χρέους, χωρίς σκληρούς απεργιακούς αγώνες και ριζική κοινωνική ανατροπή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ στα νοσοκομεία και γενικά στην κοινωνία».

Το Ενωτικό Κίνημα, απευθύνει με την ευκαιρία του συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ ευρύτερο πανελλαδικό αγωνιστικό κάλεσμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς όλης της χώρας για συγκρότηση και μαζικοποίηση αυτής της μαχόμενης κινηματικής πτέρυγας που είναι τόσο αναγκαία για την εκπροσώπηση των δικαιωμάτων της πλειοψηφίας των νοσοκομειακών γιατρών, των ειδικευόμενων και των μαχόμενων ειδικευμένων.

Το Ενωτικό Κίνημα ωστόσο, χτυπά και την σημερινή ηγεσία της ΟΕΝΓΕ, σημειώνοντας, ότι δυστυχώς, με ευθύνη των ηγεσιών των παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, το απερχόμενο προεδρείο και η πλειοψηφία του απερχόμενου ΓΣ έχει φέρει το τελευταίο διάστημα την ΟΕΝΓΕ σε πλήρη αναντιστοιχία με τις ανάγκες και τα δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας των νοσοκομειακών γιατρών ακριβώς όπως γινόταν στις«αλήστου μνήμης» εποχές του Τσούκαλου και του Λαοπόδη.

Η νέα μνημονιακή συνδικαλιστική γραφειοκρατία των παρατάξεων ΜΕΤΩΠΟ-ΔΗΚΝΙ-ΠΑΣΚ κλπ θα επιχειρήσει στο συνέδριο να εξαπατήσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς με την θέση για τον διάλογο με το υπουργείο για την «επικαιροποίηση της συλλογικής συμφωνίας» με στόχο μέσα από μια θολή, αόριστη και αέναη υπόσχεση στον κλάδο να τον αποσύρουν απο τις αγωνιστικές διεκδικήσεις ώστε ανενόχλητοι και νομιμοποιημένοι μετά το συνέδριο, (μαζί με τις νέες διοικήσεις των νοσοκομείων) να γίνουν οι προνομιακοί συνομιλητές του υπουργείου για να διατηρηθεί η μνημονιακή «τάξη και ασφάλεια» σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των νέων γιατρών, των ειδικευόμενων και όλων των νοσοκομειακών γιατρών που ζουν από το μισθό τους.

Θεωρούμε αναγκαία την «αλλαγή σελίδας» τόσο στην ΟΕΝΓΕ όσο και συνολικά στο νοσοκομειακό κίνημα, καταλήγει το Κίνημα, προσθέτοντας ακόμη, «Για να έρθουν στην πρώτη γραμμή οι ανάγκες και τα δικαιώματα των ειδικευόμενων, των επικουρικών, των μαχόμενων γιατρών κλάδου ΕΣΥ. Για να ανακοπεί αγωνιστικά ο μνημονιακός κατήφορος διάλυσης της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου