Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Έρχεται πόρισμα φωτιά για τους γιατρούς που χρέωναν «μαϊμού» επιθέματα σε ασθενείς!

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Ολοκληρώνεται το πόρισμα για τους γιατρούς που χρέωναν πανάκριβα επιθέματα σε ασθενείς για κατακλίσεις.

Έτοιμο είναι όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr το πόρισμα της ΥΠΕΔΥΦΚΑ της αρμόδιας Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης του ΕΟΠΥΥ, για τους περίπου 300 γιατρούς που φέρονται να απέδιδαν πανάκριβα επιθέματα κατακλίσεων σε ασθενείς υπερχρεώνοντας τον ΕΟΠΥΥ.
Οι ελεγκτές έπιασαν στη φάκα τους γιατρούς όταν διαπίστωσαν ότι πολλοί είχαν αποστείλει την ίδια αποδεικτική φωτογραφία της κατάκλισης, μία φωτογραφία που υπάρχει ευρέως στο ίντερνετ.

Άλλωστε από το περασμένο καλοκαίρι οι γιατροί που συνταγογραφούν επιθέματα κατακλίσεων πρέπει να τα συνοδεύουν και με την απαραίτητη φωτογραφία- απόδειξη.


Περίπου 110 ελεγκτές γιατροί και φαρμακοποιοί της ΥΠΕΔΥΦΚΑ έχουν κάνει φύλλο και φτερό τα ιατρεία των …ύποπτων γιατρών που φέρονται να έχουν υποπέσει στο παράπτωμα της ψευδούς υποβολής για βλάβες ασθενών προκειμένου να συνταγογραφήσουν τα επιθέματα κατακλίσεων.

Οι ελεγκτές –λένε πηγές του HealthReport.gr – έχουν αναλάβει ο καθένας από περίπου 10 ιατρεία όπου πραγματοποιήσαν εξονυχιστικούς ελέγχους σε συνταγές και φακέλους ασθενών.

Οι ελεγκτές διασταύρωσαν τα στοιχεία και με τους ασθενείς για να διαπιστώσουν εάν είχαν πράγματι βλάβη και δικαιολογούνταν επιθέματα κατακλίσεων.

Το πόρισμα αναμένεται να παραδοθεί άμεσα στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ– σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr– οπότε και πρόκειται να επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις.

1 σχόλιο:

  1. τελικα οι ταμειακοι γιατροι ποσο ποσοστο ειναι ασχετοι η λαμογγια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή