Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Συζήτηση στη Βουλή: Ψηλά στην ατζέντα της αντιπολίτευσης η κριτική στον τομέα της Υγείας

Η Υγεία απασχολεί έντονα και τους Έλληνες πολίτες, με πρόσφατη έρευνα να δείχνει πως το 26% εκτιμά ότι περιορίστηκε η πρόσβασή του στις υπηρεσίες.

IATRONET.GR

Υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους κράτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη συζήτηση της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τη δικαιοσύνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλοι πρόεδροι κομμάτων επιτέθηκαν την Τρίτη κατά της κυβέρνησης, την οποία κατήγγειλαν για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Υγείας και στην Παιδεία.

Ο κ. Τσίπρας – ανέφερε – δεν θέλει να συζητούμε για την ανεργία, την υπερφορολόγηση, τη φτωχοποίηση, το προσφυγικό, την τραγική κατάσταση της δημόσιας Υγείας και τη διάλυση της Παιδείας.

Είχε προηγηθεί επίθεση του πρωθυπουργού κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίο συνέδεσε ευθέως με το σκάνδαλο της Siemens.

Ο τομέας της Υγείας βρίσκεται πολύ υψηλά και στις ανησυχίες των Ελλήνων πολιτών.

Η πιο πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι το 26% των πολιτών εκτιμούν πως περιορίστηκε η πρόσβασή τους στις υπηρεσίες Υγείας και το 23% στη φαρμακευτική περίθαλψη, λόγω κόστους ή ελλείψεων.

Ο τομέας της Υγείας προκαλεί μεγάλη πίεση και στην αγορά, καθώς οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ και των δημόσιων νοσοκομείων ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ.

Οφειλές

Μιλώντας την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ανέφερε πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ελληνικού δημοσίου θα εξοφληθούν έως το τέλος του 2016.

Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας είχε αναφέρει νωρίτερα ότι το πλεόνασμα που εμφανίζει η υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων τους δύο πρώτους μήνες του 2016, οφείλεται στη μη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ο κ. Χουλιαράκης είπε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου ανέρχονται σε 7 δισ. ευρώ.

ΔΗΜ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου