Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Η μεγάλη μεταρρύθμιση ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία!


Θέλω να αγιάσω. Αλλά δεν με αφήνουν. Οι κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν τρόπο να καλύψουν τα κενά σε προσωπικό. Στέλνουν τους αντιρρησίες συνείδησης στα νοσοκομεία των Αθηνών και άλλων μεγάλων πόλεων! Μάλιστα, ζητούν από τα νοσοκομεία να φροντίσουν για τη σίτιση και τη διαμονή τους…

Όχι δυστυχώς δεν αστειεύομαι. Στις 18-3-2016, ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Αγγ. Παπαδόπουλος κοινοποίησε σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, έγγραφα του υπουργείου Υγείας και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, που αφορούν στους αντιρρησίες συνείδησης.
Τι αναφέρουν τα έγγραφα αυτά; Ενημερώνουν τα νοσοκομεία ότι πλέον οι αντιρρησίες συνείδησης μπορούν να εκπληρώσουν την εναλλακτική τους θητεία και στα νοσοκομεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηρακλείου, Λάρισας και Βόλου. Να σημειωθεί ότι, μέχρι και το 2015, κάτι τέτοιο απαγορευόταν και αφορούσε μόνο φορείς του δημοσίου εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων.

Στα ίδια έγγραφα παρέχεται ειδικό υπόδειγμα με κατάλογο για να συμπληρωθεί και να επιστραφεί μέχρι και τις 31 Μαρτίου (σήμερα δηλαδή) με αριθμό θέσεων, ειδικότητες και αντικείμενα απασχόλησης για τους αντιρρησίες συνείδησης. Επισημαίνεται, επίσης, ότι σε περίπτωση μη επιθυμίας απασχόλησης αντιρρησιών συνείδησης δεν απαιτείται αρνητική απάντηση.

Επίσης, στα έγγραφα αναφέρεται ότι «όσοι εκπληρώνουν εναλλακτική υπηρεσία δικαιούνται τροφή και στέγη από το φορέα, στον οποίο διατίθενται και εφόσον αυτός αδυνατεί τους καταβάλλει ως αντίτιμο, χρηματικό ποσό ίσο με το ποσό που διατίθεται για τη σίτιση, τη στέγαση, την ένδυση και τις μετακινήσεις των οπλιτών.

Στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητη η εξασφάλιση από το φορέα ανάλογου ποσού από τον προϋπολογισμό του. Το ύψος του ως άνω καταβαλλόμενου ποσού έχει καθορισθεί στα 223,53 ευρώ μηνιαίως».

Δηλαδή, την ώρα που στα νοσοκομεία γίνεται το έλα να δεις με τις ελλείψεις υλικών και προσωπικού, την ώρα που εδώ και 4 μήνες τα νοσοκομεία είναι ακέφαλα γιατί η κυβέρνηση απέλυσε τους διοικητές, την ώρα που οι υπηρεσίες των νοσοκομείων είναι πελαγωμένες, αυτή την περίοδο επέλεξε η κυβέρνηση για να χρησιμοποιήσει τα μεγάλα νοσοκομεία για να «βολέψει» τους αντιρρησίες συνείδησης. Και είναι προφανές ότι η πλειοψηφία τους – αν όχι όλοι – ανήκουν στον ιδεολογικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ…

Περιττό να σας πω βέβαια ότι σε πολλά νοσοκομεία η υπόθεση έχει γίνει viral. Ο ένας στον άλλο, οι υπάλληλοι λένε «μην ανησυχείτε. Η κυβέρνηση μας στέλνει τους αντιρρησίες συνείδησης»… Η μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ στην υγεία σε πλήρη εξέλιξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου