Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Αλαλούμ με τις εξετάσεις ειδικότητας ! Στον «αέρα» οι επιτροπές εξέτασης

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Άνω κάτω είναι η ιατρική κοινότητα καθώς ο αναπληρωτής υπουργός υγείας όρισε επιτροπές εξετάσεων για την ιατρική ειδικότητα κατά βούληση.

Χωρίς να λάβει την έγκριση του ΚΕΣΥ αλλά ούτε των αρμόδιων επιστημονικών εταιρειών, όρισε άρον άρον νέες επιτροπές εξέτασης για τις ιατρικές ειδικότητες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Μάλιστα τα νέα ονόματα των εξεταστών για τις εξετάσεις ειδικότητας δημοσιοποιήθηκαν την τελευταία στιγμή καθώς έληγε η θητεία των προηγούμενων.

Όμως όπως λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr οι επιτροπές ορίσθηκαν στο πόδι και με άγνωστα κριτήρια, ενώ πολλά νέα μέλη είδαν ξαφνικά το όνομά τους να δημοσιεύεται χωρίς καν να ερωτηθούν.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του κ. Γιώργου Πισσάκα Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ), ο οποίος δηλώνει στο HealthReport.gr: ‘»Εγώ αιφνιδιάστηκα. Δεν γνώριζα τίποτε. Η επιστημονική εταιρεία μας δεν ρωτήθηκε για το ποια μέλη πρέπει να συμμετάσχουν στις επιτροπές εξετάσεων για την ειδικότητα. 

Οι επιστημονικές εταιρείες είναι αυτές που ορίζουν τα μέλη των επιτροπών καθώς δεν μπορεί ο κάθε υπουργός να ορίζει αυθαίρετα».

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι κι άλλες επιστημονικές εταιρείες δε ρωτήθηκαν αλλά ούτε και το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας.

Η επιστημονική κοινότητα είναι ανάστατη και πολλοί σκέπτονται να αντιδράσουν. Κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανό να τιναχθούν στον αέρα οι εξετάσεις για την ειδικότητα των νέων γιατρών.

Σύσκεψη για αλλαγές στην εκπαίδευση των γιατρών

Στο μεταξύ την Πέμπτη 31 Απριλίου πραγματοποιείσαι στο υπουργείο υγείας σύσκεψη παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου, εκπροσώπων των ιατρικών συλλόγων αλλά και της πανεπιστημιακής κοινότητας καθώς και παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου Παιδείας, για να συζητηθούν αλλαγές στην συνολική εκπαίδευση των γιατρών μέσα στα νοσοκομεία.

Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι η ηγεσία του υπουργείου υγείας ετοιμάζει αλλαγές για το πώς θα εκπαιδεύονται οι γιατροί στα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της ειδικότητας τους, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι σήμερα το σύστημα έχειπολλά κενά με αποτέλεσμα πολλοί νέοι γιατροί να μην ολοκληρώνουν σωστά την εκπαίδευση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου