Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Γ. Γιαννόπουλος: “Ορισμένοι προτιμούν να υπολειτουργεί αρκεί να είναι υπό την ‘ομπρέλα’ τους

“ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΥΤΟΝΟΜΑ”

Γ. Γιαννόπουλος: Ποιοι έχουν συμφέρον να παραμείνει κλειστή η Μονάδα Αποκατάστασης – PatrasTimes.gr

Απάντηση στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πρόθεση της 6ης ΥΠΕ να πάρει τον έλεγχο της μονάδας αποκατάστασης που δώρισε ο πατρινός, Δημήτρης Σφήκας, στο νοσοκομείο του Ρίου, έδωσε μιλώντας στο Patrastimes.gr ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιώργος Γιαννόπουλος.

O κ. Γιαννόπουλος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ζήτημα που να αφορά σε αλλαγή του καθεστώτος διαχείρισης της μονάδας, αλλά αντιθέτως έχει αποφασιστεί η πλήρης ανάπτυξη της σε αυτόνομη βάση.
Σήμερα, μιλώντας στους PatrasTimes, είπε χαρακτηριστικά ότι η μονάδα αποκατάστασης υπολειτουργεί και είναι χωρίς γιατρούς και προσωπικό, ενώ την ευθύνη της έχει η ορθοπεδική κλινική.

«Δική μας απόφαση είναι η μονάδα να αναπτυχθεί αυτόνομα πλήρως, να στελεχωθεί από γιατρούς και φυσιοθεραπευτές και όχι να μείνει υποβαθμισμένη κάτω από την εποπτεία κάποιων πανεπιστημιακών», υποστήριξε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ αποκάλυψε επίσης ότι ορισμένοι πανεπιστημιακοί προτιμούν να έχουν τμήματα που υπολειτουργούν, αρκεί να βρίσκονται στην δική τους ευθύνη, από το να λειτουργούν πλήρως, έστω και αν αυτά έχουν ως υπεύθυνο γιατρό του ΕΣΥ που δεν έχει τον τίτλο του καθηγητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου