Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Πάτρα: Σε νέο σταθερό βηματισμό το Ίδρυμα «Μέριμνα» - Τι ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ

Με κάθε δυνατό τρόπο παλεύουν τα μέλη του Δ.Σ., οι γονείς και οι εργαζόμενοι της «Μέριμνας» να συνεχίσουν τη λειτουργία αλλά και να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες που προσφέρει το Εκπαιδευτικό και Θεραπευτικό Κέντρο της Πάτρας.

THE BEST.GR

Η Διοίκηση έχει καταφέρει να εξασφαλίσει σημαντικά ευρωπαϊκά προγράμματα που παρέχουν ανάσες ζωής, τρέχουν παράλληλα τις διαδικασίες για να εντάξουν στο ΕΣΠΑ την ανέγερση Στέγης Ημερήσιας, ενώ έχουν εξασφαλίσει υποσχέσεις από τον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να προχωρήσει η υπογραφή συμβάσεων για την κάλυψη του κόστους λειτουργίας του Κέντρου Διημέρευσης.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η «Μέριμνα» δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα όσον αφορά την καταβολή της μισθοδοσίας των 47 εργαζομένων της. Το Κέντρο φιλοξενεί προσφέρει σήμερα πολύπλευρες υπηρεσίες σε 130 άτομα με νοητική στέρηση από την Αχαΐα και άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, την συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους, αλλά και τους στόχους του Δ.Σ. για το μέλλον μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107», η πρόεδρος του Ιδρύματος, Γεωργία Κοκκίνου.

«Είπα να μην βγαίνουμε συνέχεια να γκρινιάζουμε. Εμείς ως γονείς έχουμε την αγωνία για το αύριο και το μεθαύριο και αυτή η αγωνία φέρνει και τ’ αποτελέσματα τα σημερινά. Είμαστε ευχαριστημένοι αυτή την στιγμή. Προχωράμε καλά γιατί έχουμε κάνει πολύ δουλειά και είναι κατάθεση ψυχής αυτό που κάνουμε. Υπάρχει στόχος και όραμα.

Έχουμε φροντίσει για πολλά πράγματα, κι εάν βοηθηθούμε και από τον ΕΟΠΥΥ με κάποιες συμβάσεις για την Ημερήσια Φροντίδα, θα λύσουμε ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα. Είμαστε ευχαριστημένοι να βλέπουμε τα παιδιά μας ευτυχισμένα και να μην κάνουμε «εκπτώσεις» πάνω στα παιδιά αλλά να τους προσφέρουμε πραγματικά ποιοτικές υπηρεσίες.

Το Κέντρο μας αυτή την στιγμή είναι επανδρωμένο με προσωπικό από όλες τις ειδικότητες και βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο», ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Κοκκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου