Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση EOΠΥΥ



Προς το σύνολο των συμβεβλημένων Παρόχων Υπηρεσιών Υγείας

Ο ΕΟΠΥΥ από σήμερα γυρίζει σελίδα και εισέρχεται σε μια νέα εποχή, επιχειρώντας να αφήσει πίσω τον πρόχειρο λογιστικό έλεγχο και ξεκινώντας οριστική εκκαθάριση και πληρωμή στο 100% των υποβολών του έτους 2016. Όλες οι υποβολές, από τον Ιανουάριο του 2016, με βάση και το νέο νομικό πλαίσιο (Ν.4368-2016, άρθρο 90, παρ.7) θα πληρώνονται στο 100% των παραστατικών τους.

Οι συμβεβλημένοι πάροχοι, οι οποίοι έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν το φυσικό αρχείο των παραστατικών τους στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕ.ΔΙ.), από τον μήνα Μάρτιο 2016 και μετά, ΔΕΝ θα το υποβάλλουν στις κατά τόπους ΠΕ.ΔΙ. 
Οι Πάροχοι για τις υποβολές του μηνός Μαρτίου οφείλουν να αποστείλουν, με δικά τους έξοδα, το φυσικό αρχείο στην διεύθυνση: Λ. Ειρήνης 54, Πεύκη 15121 (Διεύθυνση Ελέγχου και Εκκαθάρισης ΕΟΠΥΥ), εντός προκαθορισμένου φακέλου ή χαρτοκιβωτίου στο οποίο θα έχει επικολληθεί εξωτερικά το ειδικό έντυπο που εκτυπώνει πλέον το e-ΔΑΠΥ, με κάθε υποβολή λογαριασμών του μήνα. Αναλυτικές οδηγίες εκτύπωσης του ειδικού εντύπου, θα σας δοθούν τις επόμενες ώρες με νέα ενημέρωση.

Οι διαστάσεις που πρέπει να έχουν οι φάκελοι και τα χαρτοκιβώτια είναι:

Φάκελος:
  • Έως 150 σελίδες: 23x33
  • Περισσότερες σελίδες: 25x35
Χαρτοκιβώτιο:
  • Μεγάλου όγκου: 35x35xx31cm
  • Μεσαίου όγκου: 33x30x44cm
  • Mικρότερου όγκου: 34x24x26 cm
Επιπρόσθετα τα παραστατικά των υποβολών θα πρέπει να είναι τοποθετημένα εντός του φακέλου ή της κούτας με ημερολογιακή σειρά (01/03/2016, 02/03/2016,03/03/2016 κτλ… )

Επιθυμητό είναι, οι σελίδες των παραστατικών να μην είναι συραμμένες , αλλά πιασμένες με συνδετήρα για την καλύτερη διαχείριση τους.

Επίσης, σας ζητούμε οι αποστολές να ξεκινήσουν μετά τις 11 Απριλίου, γιατί θα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εκκαθάρισης του μηνός Ιανουαρίου.

Τους αμέσως επόμενους μήνες θα σας ανακοινωθεί η νέα διεύθυνση αποστολής του αρχειακού υλικού, στην κεντρική αποθήκη του ΕΟΠΥΥ, όπου θα γίνεται πλέον κεντρικά η διαχείριση του συνόλου του αρχειακού υλικού. Η αποστολή στη Λ. Ειρήνης, είναι προσωρινή.

Όπως αναφέρει ο νόμος 4368, οι υποβολές πλέον … «θα εκκαθαρίζονται με δειγματοληψία, η οποία σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να αφορά ποσοστό μικρότερο του πέντε τοις εκατό (5%) του συνολικού αριθμού των υποβαλλομένων δικαιολογητικών δαπανών ασφαλισμένων εκάστου παρόχου και κατ' ελάχιστο αριθμό 10 δικαιολογητικών δαπάνης. Σε περίπτωση που κατά την ανωτέρω εκκαθάριση εκάστου παρόχου διαπιστωθεί ποσοστό μη αποδεκτών δικαιολογητικών δαπανών ασφαλισμένων, το ποσοστό αυτό ανάγεται στο σύνολο της υποβληθείσας δαπάνης του παρόχου, με αντίστοιχη περικοπή στην πράξη τελικής εκκαθάρισης».

Με την υλοποίηση όλων των ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι ο ΕΟΠΥΥ γυρίζει σελίδα τόσο στην εφαρμογή νέων κανόνων και διαδικασιών όσο και στην σχέση του με τους παρόχους, καθώς σταματά οριστικά η κατάσταση της «ομηρείας» που υπήρχε τόσα χρόνια με τις οφειλές από το 10% των παραστατικών.

Κάνουμε μια νέα αρχή, όλοι μαζί προσπαθώντας για ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Για πληροφορίες ή απορίες σχετικά με τα ανωτέρω, παρακαλούμε επικοινωνήστε στα:

 Για θέματα τεχνικής φύσεως και χρήσεως της εφαρμογής:

Διεύθυνση Πληροφορικής στο email:

edapy@eopyy.gov.gr

 Για θέματα επιχειρησιακής φύσεως και διαδικασιών

Διεύθυνση Ελέγχου και Εκκαθάρισης στο email:

d18@eopyy.gov.gr

8 σχόλια:

  1. Ως μη αποδεκτά είναι τα παραπεμτικά που δεν εμπίπτουν στις συνταγογραφικες οδηγίες ? Πχ PSA άνω των 65?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ch Chr Αληθεια ,οι κατα τοπους ΥΠΑΔ ,ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ?
    ΠΩΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ,Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ , ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΕΙ , ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΠΕΣΕΙ , ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΧΡΥΣΟΚΑΝΘΑΡΟ ΜΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ,ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ?
    Η λογικη λεει ( οση απο αυτην εχει απομεινει και δεν εχει ακομα καταργηθει ) πως η διαδικασια αποστολης των φυσικων παραστατικων απο τις κατα τοπους ΥΠΑΔ προς τις κεντρικες υπηρεσιες του ΕΟΠΥΥ , αποτελει ( και οφειλει να αποτελει ) εσωτερικη διαδικασια των υπηρεσιων του οργανισμου ,που προφανως εφοσον συλλεξει το συνολο των παραστατικων ολων των παροχων εως τις 20 του καθε μηνα,στην συνεχεια θα προβαινει σε αποστολη κεντρικα για τον θεσμοθετημενο πλεον δειγματοληπτικο ελεγχο.
    Αλλιως ,ποιος ο ρολος και ο λογος υπαρξης των τοπικων ΥΠΑΔ ανα Νομο , εαν δεν αναλαμβανουν ουτε καν το ελαχιστο και αυτονοητο ,την παραλαβη των παραστατικων που τις αφορουν ?
    Γιατι θα πρεπει να τους πληρωνουμε κιολας και ταχυδρομικα εξοδα αποστολης απο πανω?
    Το οτι "θα αποστέλλονται πλέον τα παραπεμπτικα στα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα" ,ειναι μια ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ του οργανισμου διαδικασια ,που κανονικα ,ΔΕΝ μας αφορα και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να μας αφορα .
    Η απαξιωση και η ελλειψη σεβασμου προς ΟΛΟΥΣ τους συμβεβλημενους παροχους εχει υπερβει πλεον καθε οριο.
    Δυστυχως ,αυτο που πεφτει στα κεφαλια μας ,δεν ειναι ψιχαλες.
    Κυριοι των προεδρειων των ενωσεων ,Νομικα προσωπα και εργασιακα σωματεια των συμβεβλημενων παροχων ,θα το αφησετε να περασει ετσι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα προτεινει επισχεση η ΠΟΣΙΠΥ και αμεσως θα το παρουν πισω το μετρο μη φοβαστε!!!

      Διαγραφή
  3. από κανόνες και ζητούμενα άλλο τίποτα..θέλουν και κούτες τώρα για να τα ντανιάζουν καλύτερα.. Πληρωμές δεν βλέπουμε ..!
    βρε ουστ που θέλουν και καινούρια αρχη!Ας πληρώσουν τα χρωστούμενα και μετά βλέπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ας μας ενημερωσει καποιος υπευθυνα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νέα εποχή αλλά το χαρτομάνι ,χαρτομάνι και οι κούτες ,κούτες. Μπράβο στον ΕΟΠΥΥ που γυρίζει σελίδα και μπαίνει στοην ηλεκτρονική εποχή.
    Να πάρουμε και έναν βοηθό να μας τακτοποιεί τα χαρτάκια με ημερολογιακή σειρά (01/03/2016, 02/03/2016,03/03/2016 κτλ… ) να τα σιδερώνει να τα ξεσκονίζει και να τα στέλνει με courier.
    Πόσο γελοίοι πια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΤΟ ΠΕΡΙ "ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ"ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΑΣΤΕΙΟ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΑΦΟΥ Ο ΕΟΠΥΥ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΟΔΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ..ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ!!!ΑΧ ΤΙΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγνωμη παιδια, αλλα ηλεκτρονική εποχή σημαίνει οτι στέλνεις ένα αρχείο και όχι 1000 χαρτακια ταξινομημενα ημερολογιακά με συνδετήρα και όχι με συρραπτικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή