Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Τέλος στα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού στα νοσοκομεία;

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Health Report.gr

Τέλος στις ιδιωτικές εταιρείες που έχουν αναλάβει εδώ και χρόνια βασικούς τομείς στο ΕΣΥ επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Υγείας.

Κάτι βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς τα τελευταία χρόνια πολλές ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα νοσοκομεία δεν έχουν …επιδείξει και τον καλύτερο«χαρακτήρα». Ενδεικτικά εταιρείες καθαρισμού ενώ εισπράττουν τα χρήματα από τα νοσοκομεία για τις υπηρεσίες που παρέχουν …ξεχνούν να τα δώσουν στην ώρα τους στους εργαζόμενους τους.
Βέβαια και τα ποσά που φθάνουν στους εργαζόμενους είναι πολύ μικρότερα από αυτά που χρεώνονται τα νοσοκομεία.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρεί τώρα να ανατρέψει το σκηνικό. Βασιζόμενη σε ρύθμιση που έχει ψηφιστεί με το παράλληλο πρόγραμμα, απέστειλε εγκύκλιο στα νοσοκομεία αλλά και σε όλους τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας, με την οποία «εκφράζεται η πολιτική βούληση και δίνεται η κατεύθυνση να συνάπτονται ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου με ιδιώτες που απασχολούνται ή απασχολούνταν στις υπηρεσίες καθαριότητας των κτιρίων των παραπάνω φορέων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Ανάλογη οδηγία θα δοθεί και για τις υπηρεσίες σίτισης και φύλαξης».

Βέβαια και πάλι οι εργαζόμενοι που θα συνάψουν συμβάσεις με τα νοσοκομεία -οι οποίοι προηγουμένως ήταν στα ιδιωτικά συνεργεία- θα είναι ορισμένου χρόνου και με περιορισμένο μισθό αφού διευκρινίζεται ότι μπορεί να υπάρξει «οποιαδήποτε σχέση εργασίας».
Άλλωστε προσλήψεις μόνιμες δεν μπορούν να γίνουν αυτή τη στιγμή στανοσοκομεία κατ’ επιταγήν της τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου