Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Τα ανάλωσιμα στο επίκεντρο σύσκεψης ΕΟΠΥΥ-Φαρμακοποιών


Συνάντηση είχαν χθες το απόγευμα στον ΕΟΠΥΥ, ο πρόεδρος του Οργανισμού Σ. Μπερσίμης και Φαρμακοποιοί, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΠΦΣ, Κ. Λουράντο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση κινήθηκε, βασικά, γύρω από τρία θέματα: τη γραφειοκρατία, τα αναλώσιμα και την Επιτροπή Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης.

Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες αποτελούν ένα καθημερινό και διαρκή πονοκέφαλο για τους φαρμακοποιούς και στη συνάντηση οι δύο πλευρές φέρονται να συζήτησαν τρόπους μείωσης του βάρους τους στις σχέσεις των δύο πλευρών. Άλλωστε, ο Οργανισμός φέρεται να ετοιμάζει σειρά αλλαγών, με στόχο την πλήρη ψηφιοποίηση του, προς όφελος του ίδιου αλλά και των παρόχων.
Το θέμα που απασχόλησε κυρίως Φαρμακοποιούς και ΕΟΠΥΥ ήταν το θέμα της ένταξης αναλώσιμων υλικών στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ώστε να ελεγχθεί αποτελεσματικά η κατανάλωση τους. Πέραν απο τα αναλώσιμα των διαβητικών ασθενών, υπάρχουν αρκετά υλικά εκτός του ePrescription δημιουργώντας συγκεχυμένη εικόνα για τη διάθεση τους.

Τέλος, οι Φαρμακοποιοί ζήτησαν απο τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να εισηγηθεί τη συμμετοχή εκπροσώπου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) στην Επιτροπή Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης, η οποία τελεί υπό την εποπτεία του ΓΓ Δημόσιας Υγείας, Γ. Μπασκόζου. Ο κ. Μπερσίμης φέρεται να επιφυλάχτηκε να απαντήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου