Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ελλάς Ελλήνων ανασφάλιστων! Ζητούν σε ανασφάλιστους να πληρώσουν τα νοσήλια!

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη  - IATROPEDIA

Επιστολή δημόσιου νοσοκομείου σε ανασφάλιστο πολίτη που χρειάστηκε προ 2ετίας χειρουργείο, αποδεικνύει το δράμα των 2,5 εκατ. ανασφάλιστων πολιτών στην χώρα μας και την αναλγησία όλων των πολιτικών σχηματισμών που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από Μαξίμου και Αριστοτέλους!

Την παραπάνω επιστολή έλαβε προ ημερών ασθενής του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού με αποστολέα το ΓΝΑ "Γ. Γεννηματάς" από το οποίο του ζητούν να πληρώσει τα νοσήλια για την επέμβαση που έκανε το 2014. Σε αντίθετη περίπτωση, και εντός 15 ημερών, το χρέος θα εγγραφεί στην Εφορία.

Από τον Νοέμβριο του 2014 που διεξήχθη η επέμβαση στον συγκεκριμένο ανασφάλιστο Έλληνα πολίτη, (ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής), βάσει του νόμου για τους ανασφάλιστους που είχε ψηφιστεί από τον Αύγουστο του 2014, θα έπρεπε η περίπτωσή του να εξεταστεί από τριμελή επιτροπή και ως ανασφάλιστος να μην χρεωθεί. Τριμελής επιτροπή στο νοσοκομείο φαίνεται ότι δεν συνεδρίασε...

Αυτό που ισχύσει εξάλλου σήμερα είναι νέος νόμος που ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα σύμφωνα με τον οποίο μόνο το ΑΜΚΑ αρκεί κατά την εισαγωγή για να μην χρεωθεί ο ασθενής. Καθώς ωστόσο δεν έχουν εκδοθεί οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, κι ο νόμος αυτό είναι στον ....αέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου