Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Νοσηρή ασάφεια στη δημόσια υγεία



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Υπάρχουν πολλοί βαθμοί προκλήσεως του δημόσιου αισθήματος και αρκετές βαθμίδες στην κλίμακα της υποτίμησης της νοημοσύνης των πολιτών. Το υπουργείο Υγείας δείχνει να έχει ξεπεράσει κάθε μέτρο, προκαλώντας όχι μόνο την οργή της κοινής γνώμης, αλλά θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των Ελλήνων. Η«δημοκρατία» έχει αναφερθεί επανειλημμένως στις ελλείψεις που παρουσιάζονται σε φάρμακα και εμβόλια.

Ενα από τα πρόσφατα δημοσιεύματα της εφημερίδας μας τιτλοφορείτο «Το δράμα με τα φάρμακα» (στο φύλλο της 22ας Μαρτίου) και αφορούσε όλα όσα σχετικά με τις ελλείψεις φαρμάκων και εμβολίων κατήγγειλε με ανακοινώσεις του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.
Το υπουργείο Υγείας, αντί να κάνει τη δουλειά του και να μεριμνήσει να σταματήσει αυτή η άθλια κατάσταση που θυμίζει τριτοκοσμικό κράτος, προτίμησε να εκδώσει ανακοίνωση η οποία προκαλούσε απορία και οργή στους πολίτες, αφού εγγυάτο (!!!) τη συνέχιση των ελλείψεων αλλά και θυμηδία, μια και το στιλ της θύμιζε αρκετά τη «δημιουργική ασάφεια» του καρατερίστα σόουμαν Γιάνη Βαρουφάκη.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του υπουργείου έλεγε ότι «η δημοσίευση καταλόγων με 100 και πλέον προϊόντα με την επισήμανση ότι βρίσκονται σε μόνιμη έλλειψη ή περιορισμό διάθεσης δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον». Είναι στ' αλήθεια αχαρακτήριστο το σκεπτικό των υπευθύνων του υπουργείου που παραδέχονται ανερυθρίαστα ότι δεν... εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον από τη δημοσιοποίηση της αλήθειας!

Ομως, εκεί που παραβιάζεται κατάφωρα η κοινή λογική είναι το σημείο της ανακοίνωσης που αναφέρεται πως «η αποτροπή των ελλείψεων δεν αποτελεί ρεαλιστική προσέγγιση, καθώς οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διαθεσιμότητα των φαρμάκων είναι ποικίλοι και μπορεί να οφείλονται σε προβλήματα παραγωγής ή ποιότητας, απρόβλεπτη αύξηση της ζήτησης, παράλληλο εμπόριο και άλλες παραμέτρους που δεν είναι πάντοτε εφικτό να προβλεφθούν».

Κοντολογίς, το κράτος διαμηνύει στους πολίτες ότι όποιος είναι τυχερός ή οικονομικά ισχυρός θα ζήσει. Οι υπόλοιποι δεν θα τα καταφέρουν.

Αυτό είναι εγκληματική συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου